„Žalgiris“ sutriuškino „Pieno žvaigždes" (81:55)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai baigė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarųjį sezoną. Žalgiriečiai išvykoje įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą 81:55 (18:11, 25:16, 16:8, 22:20) ir su 21 pergale bei 1 pralaimėjimu antrus metus iš eilės užėmė pirmąją vietą LKL reguliariajame sezone.

Pirmajame kėlinyje pasvaliečiai nesugebėjo sulaikyti Pauliaus Jankūno. „Žalgirio“ kapitonui pelnius 9 taškus ir po 2 pridėjus Milovanui Rakovičiui, Mindaugui Kuzminskui ir Dainiui Šalengai, svečiai pirmavo 15:7. Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą Marko Popovičius įsūdė tritaškį ir žalgiriečiai pirmavo 18:11.

Antrojo kėlinio pradžioje po M.Popovičiaus perdavimų iš arti pasižymėjo Robertas Javtokas, o Tadas Klimavičius įmetė tritaškį. Tomui Delininkaičiui pataikius iš toli kauniečiai įgijo dviženklį pranašumą – 26:15. Netrukus T.Delininkaitis įsmeigė dar vieną tolimą šūvį, T.Klimavičius ir Vytenis Lipkevičius sumetė baudas, o M.Rakovičius ir Mantas Kalnietis pridėjo po dvitaškį – 36:20. Kiek vėliau T.Klimavičius pataikė dar vieną tritaškį, M.Popovičius realizavo baudos metimus, M.Kuzminskas įdėjo į krepšį ir prieš didžiąją pertrauką „Žalgiris“ buvo priekyje 43:27.

Trečiajame kėlinyje žalgiriečiai demonstravo pavyzdinę gynybą. „Pieno žvaigždžių“ legionieriai surinko 8 taškus, bet nesugebėjo apsiginti nuo M.Kalniečio tritaškio bei M.Rakovičiaus, R.Javtoko ir T.Klimavičiaus dvitaškių. Visas keturias baudas realizavęs M.Kuzminskas, vieną tašką pridėjęs Žygimantas Janavičius ir iš po krepšio įmetęs R.Javtokas padidino persvarą iki 28 taškų (59:31). Po 30 minučių žaidimo pirmauta 59:35.

Nepaisant M.Kuzminsko 3 taškų ir M.Rakovičiaus metimo po Ž.Janavičiaus perdavimo, „Pieno žvaigždės“ kiek priartėjo 44:64. Skirtumui dar labiau mažėti neleido ta pati „Žalgirio“ trijulė: M.Rakovičius pelnė 4 taškus, M.Kuzminskas dėjimu užbaigė ataką, o Ž.Janavičius įmetė tritaškį – 75:50. Iš jų estafetę perėmė T.Delininkaitis ir V.Lipkevičius, kurių taškai užfiksavo galutinį rezultatą 81:55.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas 13, M.Rakovičius 12, T.Delininkaitis 10, T.Klimavičius 9 (8 atk. kam.), P.Jankūnas 9, Ž.Janavičius 6, R.Javtokas 6, M.Kalnietis 5, M.Popovičius 5, V.Lipkevičius 4 (5 atk. kam.), D.Šalenga 2.

„Pieno žvaigždės“: P.Prestesas 11 (7 atk. kam.), D.Leonardas 8, T.Hughesas 8, E.Bendžius 7.


Šiame straipsnyje: Žalgirispieno žvaigždės

NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n portretas
bet komentarui reikia dar ismokti komentoti jei nori ispudingai pakomentuoti rungtynes :)

kauniete

kauniete portretas
Brangus kaunieciai!Jau atejo paskutinioji, jei musu mieste toks dziugus ivykis ,kaip kad eurolygoje zaidzianti komanda iveike provincijos miesteli!!!!!VALIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

xx

xx portretas
.Kokia svente Samdiniu gauja nugalejo "'kaimo bernus "ispudyngas ivikis!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių