„Žalgiris-Sabonio mokykla“ iškovojo dar vieną pergalę

Jaunieji Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos" krepšininkai sėkmingai startavo ir Lietuvos krepšinio federacijos Didžiosios taurės varžybose.

Iš žemesnio rango turnyro iškopę aukščiau kauniečiai pirmajame LKF Didžiosios taurės etape egzaminuoja Šakių „Zanavyko" komandą. Pirmajame iš dviejų susitikimų pajėgesni buvo „Žalgirio" dubleriai, namuose įveikę varžovus 88:74. Atsakomasis mačas po savaitės vyks Šakiuose.

Rungtynes įspūdingai pradėjo neseniai 16-ąjį gimtadienį šventęs Vytenis Čižauskas. Gynėjas dukart pataikė iš toli ir surinko pirmuosius dvylika „Žalgirio-Sabonio mokyklos" taškų. Prie jo netrukus prisijungė ir Mantas Pukinskas, po kurio dviejų tritaškių šeimininkai įgijo 6 taškų persvarą - 24:18.

Savo atsaką pateikė ir svečiai. Regioninėje krepšinio lygoje (RKL) žaidžiantys šakiečiai, savo gretose turintys veteraną Giedrių Pečiulionį, išnaudojo snaiperio taiklią ranką. Iki didžiosios pertraukos G.Pečiulionis suspėjo įmesti 4 tritaškius ir išvedė „Zanavyką" į priekį - 42:40.

Trečiojo ketvirčio pradžioje Šakių komanda dar labiau atsiplėšė ir įgijo 13 taškų pranašumą. Tačiau jaunieji žalgiriečiai nepalūžo ir komandinėmis pastangomis ėmė mažinti skirtumą. Po Donato Gudeliausko keturių taškų besibaigiant trečiajam kėliniui persvara aptirpo iki minimumo - 61:62.

Kovoti ilgiau patyrusiai „Zanavyko" komandai pritrūko jėgų. Martynas Ruokis pelnė du taškus su pražanga, pataikė tolimą metimą ir taip perlaužė rungtynių eigą. Iki mačo pabaigos „Žalgiris-Sabonio mokykla" sugebėjo susikrauti 14 taškų pranašumą - 88:74.

„Žalgiris-Sabonio mokykla": M.Ruokis 20, M.Pukinskas 18, V.Čižauskas 17, R.Čepanonis 13, D.Gudeliauskas 9, M.Rutkauskas 5, D.Girdvila 4, M.Kupšas 2.

„Zanavykas": G.Pečiulionis 25, T.Rekstys 13, R.Mačiulaitis 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių