„Žalgiris“ ne be vargo svečiuose įveikė „Šiaulius“

Dukart rezultatą išlyginę „Šiauliai“ nesugebėjo pateikti nedidelės sensacijos „SMScredit.lt A lygos“ XXI ture. Šiauliečiai savo aikštėje 2:4 (1:2) nusileido čempionato lyderei Vilniaus „Žalgirio“ komandai. Po pergalės vilniečiai turnyro lentelėje nuo antroje vietoje esančio Klaipėdos „Atlanto“ atitrūko jau 9 taškais.

Nuo pirmųjų minučių žaidimas vyko šeimininkų vartų kryptimi. Andrius Velička sulaukė gero perdavimo iš aikštės gilumos ir pirmuoju lietimu stipriai smūgiavo į vartus, priversdamas Edgarą Jonaitį šuoliu nukreipti kamuolį į kampinį 8-ąją minutę.

Po dviejų minučių vilniečiai dar kartą užklupo „Šiaulių“ gynybos liniją nepasiruošusią, kai Algis Jankauskas po perdavimo laisvas įkirto į baudos aikštelę kairiajame krašte, tačiau iš aštraus kampo smūgiuoti stipriai nesugebėjo.

Trečioji grubi šiauliečių klaida baigėsi įvarčiu. Aukštai pakilusi „Šiaulių“ gynėjų linija tikėjosi, kad vienam prieš vartus iššokusiam Pavelui Komolovui bus užfiksuota nuošalė, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo ir legionierius šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, sužaidus trečdalį kėlinio.

Po įmušo įvarčio sostinės klubas sumažino savo spaudimą, tačiau ir toliau rengė pavojingus išpuolius. „Šiauliams“ nesisekė susitvarkyti su vilniečių perdavimais iš aikštės gilumos. Po eilinio tokio perdavimo 28-ąją minutę Ramūnas Radavičius atsidūrė vienas prieš vartus, tačiau smūgiavo labai nevykusiai – tiesiai į E. Jonaitį.

Dar po minutės Mantas Kuklys pademonstravo puikų solinį reidą į baudos aikštelę ir joje griuvo, tikėdamasis pražangos, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo. Dar viena „Žalgirio“ ataka baigėsi Ryčio Leliūgos smūgiu galva į skersinį.

Už neišnaudotas progas žalgiriečiai buvo nubausti 33-ąją minutę. Rokas Gedminas gavo perdavimą baudos aikštelėje, gražiai suklaidino du gynėjus ir stipriu smūgiu į artimą vartų kampą nepaliko jokių šansų Armantui Vitkauskui. Tai buvo pirmasis šiauliečių smūgis į vartus.

38-ąją minutę stadione nuvilnijo atodūsis Manto Fridriko labai stipriam smūgiui sudrebinus svečių vartų skersinį. Aikštės šeimininkų gynėjui baudos aikštelėje nukrito kamuolys po baudos perdavimo, tačiau išvesti savo komandą į priekį pritrūko šiek tiek tikslumo ir sėkmės.

Dar po minutės į „Šiaulių“ vartus krito antrasis įvartis. Jo kaltininku tapo jaunasis E.Jonaitis, nesugebėjęs išlaikyti kamuolio rankose po M.Kuklio nestipraus smūgio. Pirmajam prie vartininko atsidūrusiam R.Leliūgai beliko pataikyti į tuščius vartus.

Jau kitos „Žalgirio“ atakos metu į aikštės šeimininkų vartus buvo skirtas 11 m. baudinys už Klimo Gusočenkos pražangą prieš R.Radavičių. Tačiau praleidęs apmaudų įvartį E.Jonaitis pademonstravo puikią reakciją ir atrėmė M.Kuklio smūgį.

Iškart po pertraukos M.Kuklys privalėjo pelnyti įvartį, tačiau, visiškai laisvas sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, vienu judesiu pasitaisė kamuolį ir suklaidino gynėją, bet įsigudrino nepataikyti į vartų stačiakampį iš 9 metrų.

49-ąją minutę „Šiauliai“ išlygino rezultatą. Tomas Birškys nesunkiai suklaidino gynėją kairiajame krašte ir stipriai smūgiavo į tolimą kampą. Smūgį privalėjęs atremti A.Vitkauskas sužaidė labai neužtikrintai, nukreipdamas kamuolį į virpstą. Pirmasis prie jo atsidūręs R.Gedminas galva pasiuntė kamuolį į tinklą.

„Žalgiriui“ neprireikė nei 10 minučių ne tik trečiajį kartą išsiveržti į priekį, bet ir susikrauti dviejų įvarčių persvarą. M.Kuklys 54-ąją minutę įsiveržė į baudos aikštelę ir buvo nugriautas jį pasitikusio vartininko ir pats realizavo skirtą 11 m. baudinį. Dar po 4 minučių A.Velička gražiu smūgiu galva griūdamas „uždarė“ perdavimą iš kairiojo krašto.

Sostinės komandos atakos tęsėsi iki rungtynių pabaigos, tačiau penktojo įvarčio svečiams įmušti nepavyko. Dukart smūgiuodamas labai pavojingai į vartus nepataikė A.Velička, kartą R.Leliūgos smūgį krisdamas kojomis atrėmė E.Jonaitis. Tikslo nepasiekė ir aktyviai į rungtynes įsijungusio Kamilio Bilinskio smūgiai.

Šiaulių „Šiauliai“ – Vilniaus „Žalgiris“ 2:4 (1:2).

„Šiauliai“: E.Jonaitis, M.Fridrikas, D.Medžiaušis, M.Vorobjovas, T.Birškys (79 min. K.Kaušas), R.Gedminas, V.Gašpuitis, A.Vaskela, R.Lėščius, K.Gusočenko, L.Mušnikovas (83 min. A.Kazakevičius).

Žalgiris“: A.Vitkauskas, G.Freidgeimas, A.Jankauskas, M.Kuklys (57 min. K.Bilinskis), P.Komolovas (64 min. E.Zagurskas), A.Velička,  R.Leliūga, V.Šilėnas, R.Radavičius, P.Janušauskas, P.Krasnovskis (46 min. A.Švrljuga).

Įvarčiai: R.Gedminas (33, 49); P.Komolovas (15), R.Leliūga (39), M.Kuklys (55 iš 11 m. baudinio), A.Velička (58).

Geltonos kortelės: K.Gusočenko (34), E.Jonaitis (54); R.Leliūga (74), E.Zagurskas (79).

Rungtynių teisėjai: S.Slyva, D.Bisigirskas, V.Kazlauskas.

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“   18  15  2  1  52:8   47

2. Klaipėdos „Atlantas“      18  12  2  4  32:16   38

3. Panevėžio „Ekranas“       17  12  2  3  37:18   38

4. Marijampolės „Sūduva“     18  8  4  6  32:22   28

5. Pakruojo „Kruoja“         18  7  5  6  24:26   26

6. Gargždų „Banga“           19  7  2  10  29:35   23

7. Šiaulių „Šiauliai“        19  4  5  10  24:37   17

8. Alytaus „Dainava“         19 3  3  13  19:46   12

9. Tauragės „Tauras“         18  1  1  16  12:53   4

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: K.Bilinskis („Žalgiris“) ir N.Valskis („Sūduva“) – 13 įvarčių, E.Razulis („Atlantas“) – 11, G.Alaverdašvili („Šiauliai“) ir A.Staponka („Banga“) – po 9.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisŠiauliaiA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių