„Žalgiris“ kovojo, tačiau ir vėl pralaimėjo

Septintąją nesėkmę iš eilės Eurolygos turnyro B grupėje patyrė Kauno "Žalgirio" ekipa, kuri Italijoje 93:100 (19:26, 21:31, 23:16, 30:27) nusileido šeštąją pergalę iškovojusiai ir vietą kitame etape jau praėjusią savaitę užsitikrinusiai Sienos "Montepaschi" ekipai, su Rimantu Kaukėnu ir Kšištofu Lavrinovičiumi.

Kaip praneša Krepsinis.net, nors rungtynes dvitaškiu pradėjo aikštės šeimininkai, tolimu metimu atsakė Mantas Kalnietis ir "Žalgiris" pirmą kartą išsiveržė į priekį - 3:2. Italijos čempionams buvo pavykę šiek tiek atitrūkti, tačiau sėkmingai dėl atšokusių kamuolių po abiem krepšiais kovoję žalgiriečiai septintąją minutę vėl persvėrė rezultatą savo naudai - 17:16. Visgi ketvirčio pabaigoje Sienos klubas pataikė du tolimus metimus iš eilės, dvitaškį pridėjo Rimantas Kaukėnas ir po pirmojo kėlinio aikštės šeimininkai turi jau septynių taškų persvarą - 26:19.

Antrąjį kėlinį dvitaškiu pradėjo R.Kaukėnas, o varžovų persvara pasiekė devynis taškus (28:19). Į tai žalgiriečiai atsakė penkiais Jono Mačiulio taškais iš eilės, o kauniečių deficitas sumažėjo perpus - 24:28. Įpusėjus kėliniui, "Montepaschi" ekipa vėl šiek tiek padidino žaidimo spartą ir, po Terrello McIntyre'o bei Kšištofo Lavrinovičiaus metimų, aikštės šeimininkai jau turėjo dviženklę persvarą - 44:33. Kėlinio pabaigoje "Montepaschi" dar labiau padidino savo pranašumą, kuris, įpusėjus mačui, jau siekia septyniolika taškų - 57:40.

Trečiojo ketvirčio pradžioje Sienos klubas buvo įgijęs rekordinę, devyniolikos taškų, persvarą (62:44), bet "Žalgiris" laimėjo trijų minučių atkarpą 8:0 ir sumažino deficitą iki dešimties taškų - 52:62. Negana to, likus žaisti dvi minutes, J.Mačiulis tritaškiu, o M.Kalnietis metimu iš po krepšio, sumažino aikštės šeimininkų persvarą iki penkių taškų - 66:61. Sienos komanda į tai atsakė spurtu 7:0 ir po ketvirtojo Henry Domercanto tolimo metimo vėl susigrąžino dviženklį pranašumą - 73:61. Ketvirtį dviem baudos metimais baigė J.Mačiulis, o kauniečiai, trečiąjį kėlinį sugebėję laimėti septyniais taškais, turi jau tik dešimties taškų deficitą - 63:73.

Ketvirtajame kėlinyje sėkmingai į žaidimą įsiliejo Š.Vasiliauskas, kuris išprovokavo tris varžovų pražangas, pataikė tris baudos metimus iš keturių bei abu tolimus metimus. Nepaisant sėkmingo jaunojo gynėjo žaidimo, "Žalgiris" nesugebėjo grėsmingiau pasipriešinti varžovams, kurie, likus žaisti tris minutes, vėl turėjo penkiolikos taškų persvarą - 93:78. Susitikimo pabaigoje du tritaškius pataikė Š.Vasiliauskas, tolima metimą pridėjo Artūras Milaknis ir žalgiriečiai garbingai baigė rungtynes, tituluotam varžovui nusileisdami tik septyniais taškais - 93:100.

"Montepaschi": H.Domercantas 21 (tritaškiai 4/4), K.Lavrinovičius 19, R.Kaukėnas 17, T.McIntyre'as 14 (6 rez. perd.), R.Sato 11, Sh.Stonerookas 9 (7 atk. kam.).

"Žalgiris": J.Mačiulis 21 (dvitaškiai 5/9, tritaškiai 3/3), M.Kalnietis 20 (dvitaškiai 6/7, tritaškiai 2/3, a atk. kam., 4 per. kam.), L.Woodsas 17 (dvitaškiai 6/10, 8 atk. kam., 3 blok.), Š.Vasiliauskas 9 (9 min., tritaškiai 2/2, baudos 3/4), P.Jankūnas (8 atk. kam.) ir D.Šalenga - po 7, T.Klimavičius 4, W.Deane'as ir A.Milaknis - po 3, E.Žukauskas 2.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių