„Žalgirio“ naujoko tikslas – laimėti rungtynes

Nors Kauno „Žalgirio“ naujoko Oliverio Lafayette‘o kelionė į Lietuvą užtruko dėl vėluojančių skrydžių, naktį iš penktadienio į šeštadienį jis nestokojo gero nuotaikos.

- Pavėlavote atskristi į Lietuvą. Kas nutiko Frankfurto oro uoste?

- Tiesiog vėlavo lėktuvas iš JAV ir nespėjome į lėktuvą, kuris skraidino į Vilnių. Todėl dabar esame ganėtinai pavargę. Pusdienį praleidome oro uoste, nedrįsome keliauti į miestą.

Visgi, kodėl čia esi ir kodėl tavo pasirinkimas šiais metais buvo Kauno „Žalgiris“?

- Tai komanda, kuri turi puikias krepšinio tradicijas. Žinau kelis žaidėjus iš Lietuvos. Man patinka komandos braižas. Atvykau čia nusiteikęs gerai padirbėti ir kasdien tobulėti. Juk svarbiausia mūsų užduotis – laimėti rungtynes. Kelis „Žalgirio“ žaidėjus žinau, yra tekę prieš juos žaisti, kai atstovavau Belgrado „Partizan“ komandai.

- Ką žinai apie Lietuvos krepšinį?

- Kiekvienais metais lietuviai sugeba puikiai pasiruošti Eurolygos sezonui, jų rinktinės visada gerai atrodo tarptautinėse turnyruose. Matau, kad šiai sporto šakai skiriate nemažą dėmesį. Tikiuosi tapsiu Lietuvos krepšinio dalimi ir šis „Žalgirio“ sezonas bus puikus. Žinau, kad laukia labai sunkus darbas, tačiau jo nebijau. Juk neatostogauti čia atvažiavau.

- Kaip galėtumei įvardinti savo žaidimo stilių?

- Mėgstu kibiai gintis, man patinka spausti savo varžovą ir išnaudoti kiekvieną jo klaidą. Taip pat man patinka greitas puolimas.

- Kas tau yra svarbiausia krepšinyje?

- Laimėti rungtynes. Daugiau apie nieką negalvoju.

- Į Lietuvą atvykai su žmona. Ji liks su tavimi Kaune?

- Taip. Jos vaidmuo mano karjeroje yra labai svarbus. Kiekvieną dieną jaučiu jos palaikymą, kuris man yra labai svarbus.

- Ar vasaros metu ruošeisi sezonui?

- Prisipažinsiu, kad taip. Tai yra viena iš sudėtingiausių metų dalių. Vasaros metu negaliu sau leisti prarasti savo gerą sportinę formą. Du metus rungtyniauju Europoje, todėl kiekvienais metais gilinuosi į šio žemyno krepšinį. Manau, kad jau „pagaunu kampą“.

Žaidei Lenkijoje. Tai reiškia, kad šaltos mūsų žiemos tavęs neišgąsdins?

- Žinau, kas yra jūsų žiemos ir sniegas (juokiasi). Mano agentas mane perspėjo, kad Lietuvoje bus labai šalta, todėl su žmona atkeliavome su dideliais lagaminais, kuriuose daug šiltų rūbų.


Šiame straipsnyje: Oliver LafayetteŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

j

j portretas
nejau nebus video?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių