„Žalgirio“ generaliniu direktoriumi tapo P.Motiejūnas

Paulius Motiejūnas po beveik pusantrų metų pertraukos grįžta į klubą, kuriame susikūrė savo vardą.  Naujasis Kauno „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius šiandien oficialiai pristatytas Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Vėl statys klubą ant kojų

P. Motiejūnas kartą jau yra gelbėjęs tituluočiausią Lietuvos komandą. Pirmą kartą prie „Žalgirio“ vairo jis stojo 2008 metų rudenį, kai klubą ėmė purtyti didžiausia finansinė krizė komandos istorijoje. Prieš tai jis dirbo klubo komunikacijos direktoriumi.

2011-ųjų lapkritį kaunietis atsisveikino su Kauno ekipa ir karjerą tęsė Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF).

„Per penkerius metus, kuriuos dirbau „Žalgiryje“, nuveikiau nemažai, atidaviau viską, ką galiu atiduoti. Darbas šiame klube – nuostabus, „Žalgiris“ – svajonių komanda, tačiau atėjo metas, kai turiu ieškoti naujos veiklos, naujų iššūkių ir saviraiškos priemonių“, – tuomet „Kauno dienai“ sakė P. Motiejūnas.

P. Motiejūnas iki šiol buvo LKF prezidento Arvydo Sabonio dešiniąja ranka ir ėjo vykdomojo direktoriaus pareigas. Užkulisiuose kalbėta, kad būtent A.Sabonis pastūmėjo savo bendražygį dar kartą sugrįžti į „Žalgirį“ ir padėti stabilizuoti finansinę padėtį.

Pastaruoju metu klubo direktorės pareigas ėjo Auksė Zakrienė, šiame poste pakeitusi Arnoldą Masalskį.

Suformuota nauja valdyba

Kalbėdamas apie pirmuosius darbus, P.Motiejūnas teigė, kad svarbiausia dabar yra išsiaiškinti realią situaciją, t.y. kontraktų dydžius, skolas agentams ir žaidėjams, perkalbėti su visais, norinčiais paremti komandą ir prisidėti prie klubo valdymo.

„Šis sprendimas buvo tikrai nelengvas. Derybos vyko maždaug dvi savaites. Norėjosi ateiti su stipriu finansiniu rėmėju užnugaryje“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Anot naujojo generalinio direktoriaus, šiuo metu situacija klube yra labai įtempta ir nestabili. Pasak P.Motiejūno, kalbant apie komandos ateitį, galimi trys variantai. „Tai galėtų būti naujasis investuotojas, kurio šiuo metu neturime, bankrotas ir klubo uždarymas arba sezono pabaigimas dabartine sudėtimi ir skolų išdėliojimas per tam tikrą laiką, išsaugant komandą“, – svarstė klubo vadovas.

P. Motiejūnas buvo paskirtas „Žalgirio“ klubo valdybos nariu ir valdybos pirmininku. Valdyboje taip pat atsirado du nauji žmonės – klubo darbuotojai. Tai yra iki tol klubo direktorės pareigas laikinai ėjusi A. Zakrienė ir teisininkas Donaldas Urniežius. Martynas Ugianskis ir Angelė Dementavičiūtė liko valdyboje.

„Tai įrodo, kad klubo valdyme Vladimiro Romanovo nėra. A. Dementavičiūtė tvarkosi su arena ir padeda klubui. Su ja esu dirbęs ilgą laiką ir ypač aktyviai statant areną. Nematau pagrindo ja nepasitikėti, bet, manau, niekam neatrodys keista, jeigu V.Romanovas kalbomis nenorės klubo taip lengvai paleisti. Tačiau teisiškai esame tvirti, kad sprendimus priimame mes patys. Valdyba ir valdybos pirmininkas – mūsų rankose. Garantuojame, kad visi pinigai, kuriuos gausime, eis žaidėjams“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Planuoja derinti abu darbus

Pastaruoju metu žiniasklaidoje buvo pasklidę daug spekuliacijų apie tai, jog kartu su klubu gali būti perimta ir „Žalgirio“ arena. Vis dėlto, anot P.Motiejūno, arena ir klubas yra du atskiri dalykai.

„Klubas turi sutartį su arena puikiomis sąlygomis ir šiuo metu apie tai, kad perimama arena, nėra jokios kalbos. Visas mano dėmesys yra nukreiptas į klubo situacijos suvaldymą“, – dar kartą pakartojo P. Motiejūnas.

Jis užsiminė, kad bent jau iki vasaros palikti LKF neketina ir planuoja derinti abu darbus.

„Federacijos darbo kol kas neatsisakysiu. Esu įsipareigojęs rinktinių treneriams bei esu pradėjęs kelis projektus. Nėra galimybės jų atsisakyti, todėl bent iki vasaros pabaigos planuoju derinti abu darbus. Suprantu, kad tai gali pasirodyti interesų konfliktas, tačiau pasaulio merginų (iki 19 metų) čempionato pravedimas neturėtų kirstis su pareigomis klube. O laikas parodys, ar užteks laiko sėkmingai dirbti abu darbus“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Žaidėjai iškėlė ultimatumą

Spaudos konferencijoje dalyvavęs komandos kapitonas Paulius Jankūnas paskelbė netikėtą žinią, jog algų keturis mėnesius nesulaukiantys žaidėjai jau pradėjo svarstyti boikoto galimybę.

„Pastaruosius keturis mėnesius su mumis buvo mažai kalbama. Buvo daugiau žadama, kad viskas bus gerai. Kaip komandos kapitonas, atstovaudamas visiems ekipos krepšininkams, noriu informuoti apie žaidėjų priimtą sprendimą. Buvo žadama, kad iki kovo pabaigos sulauksime savo atlyginimų. Deja, iki šiandien nieko negavome. Praėjusią savaitę buvo žadama, kad bus padarytas vienas pavedimas. Deja, jo irgi nesulaukėme. Nusprendėme, kad jei situacija nesikeis, po artimiausių Eurolygos rungtynių nustosime treniruotis kaip komanda ir dirbsime kiekvienas individualiai“, – tikino P. Jankūnas.

Pasak peties traumą besigydančio puolėjo, ekipa dar susirinks savaitgalį vyksiančiam VTB Vieningosios lygos mačui su Žemutinio Naugardo „Nižny Novgorod“, tačiau vėliau, jei situacija nesikeis, ketina nevykti į kitą savaitę vyksiantį Eurolygos mačą.

„Tikimės, kad naujoji klubo vadovybė sugebės išspręsti problemas. Visi žaidėjai pavargo nuo tų kalbų ir pažadų. Tikimės, kad būsime išgirsti ir pavyks bent stabilizuoti situaciją“, – vylėsi P. Jankūnas.

Pasak P. Motiejūno, žaidėjams išmokėti vieną atlyginimą reikia apie 2 mln. litų. „Rytoj vyks savivaldybės posėdis ir bus sprendžiamas mūsų klausimas. Tačiau reikia, kad ne tik sprendimas būtų tinkamai išspręstas, bet ir pinigai įkristų į klubo ir žaidėjų sąskaitas. Kartu su žaidėjais dalyvausime tame posėdyje ir manau įtikinsime, kad mums labai reikalinga ši parama tam pirmajam žingsniui, kad žaidėjai galėtų bent treniruotis ir ruoštis Eurolygos rungtynėms“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Naujojo generalinio direktoriaus teigimu, klube greičiausiai neliks ir sporto direktoriumi dirbusio Vitoldo Masalskio. „Iki balandžio mėnesio jis atostogaus. Šiuo metu klube jo nėra, o kaip bus, ateitis parodys. Šiuo metu jis su klubu nieko bendro neturi ir manau, jog neturės“, – teigė P.Motiejūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TT

TT portretas
Melagiu melagis, sh. malimo specialistas. 0 pagarbos jam. Galim lazintis su siuo lampedziskiu nieko nepasieks Zalgiris. Aisku jam cia kritimas gristi atgal is federacijos.

to TT

to TT portretas
Bet tu ir asilas. Didesnio sudmalio uz tave ir noredamas nerasi

jj

jj portretas
Puikus specas, sveikas sugrizes ir sekmes!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių