Žagarėje – dailiojo jojimo kursai treneriams ir teisėjams

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Žagarėje surengtas keturių dienų trukmės Dailiojo jojimo teorinis ir praktinis seminaras treneriams ir teisėjams. Jį vedė ir savo žiniomis dalijosi net dvi tarptautinės kategorijos teisėjos – Maja Stukelj (4*) iš Slovėnijos ir Maria Todorovska (3*) iš Bulgarijos.

Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidento Gedimino Gutkausko teigimu, trenerių ir teisėjų kvalifikacijos tobulinimas yra būtinas norint pasiekti puikių tarptautinių rezultatų ir užtikrinti reikiamą sportininkų parengimą.

„Neabejoju, kad toks intensyvus dailiojo jojimo kursas suteikė daug naudingų žinių tiek treneriams, tiek teisėjams ir jos bus sėkmingai panaudotos treniruojant jaunuosius raitelius, ruošiant juos svarbiems startams. Taip pat tai puiki galimybė žirginio sporto meistrams pasidalinti savo gerąja patirtimi, taikomais metodais“, – sakė G. Gutkauskas.

Seminaro metu buvo pasakojama ir diskutuojama žirgo bazinio parengimo ir treniravimo klausimais, treneriams suteikta išsami praktinė informacija kaip paruošti raitelį ir žirgą vienai sudėtingiausių dailiojo jojimo rungčių – Šv. Jurgio testo programos atlikimui. Tam pasitelktos ir vizualinės priemonės – buvo rodoma vaizdo medžiaga apie žirgo biomechaniką, jos svarbą treniravimo procesuose.

Kartu vyko ir dailiojo jojimo teorinės teisėjavimo treniruotės, kur teisėjai turėjo galimybę diskutuoti konkretaus elemento atlikimo atveju, taip siekiant iš anksto numatyti ir gebėti išspręsti kylančius klausimus varžybų metu.

Šis seminaras buvo vykdomas Tarptautinei žirginio sporto federacijai bendradarbiaujant su Lietuvos žirginio sporto federacija. Tokie pat kursai kitos žirginio sporto šakos – konkūrinio jojimo tematika Lietuvoje vyks spalio 25-28 dienomis sporto klube „Miražas”, Šiauliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių