Ž. Savickas: turbūt kažkam labai atsibodo mano pergalės

Iš tėvynės atskriejusios kalbos apie atsisveikinimą su galiūnų sportu stipriausiu planetos žmogumi tituluojamam Žydrūnui Savickui sukėlė šypseną. „Turbūt kažkam labai atsibodo mano pergalės“, – prunkštelėjo 37-erių galiūnas, DELFI paklaustas, ar žiniasklaidoje pasklidusi informacija apie jo karjeros pabaigą turi pagrindo. Iš tikrųjų dėti tašką jis ketina tik tada, kai supras pasiekęs savo galimybių ribą.

Pergalių seriją tikisi dar pratęsti

Su Ž. Savicku DELFI susisiekė šiam grįžtant iš Los Andžele (JAV) vykusio pasaulio galiūnų čempionato (WSM), kurio nugalėtoju lietuvis tapo trečią kartą karjeroje.

Rąsto kėlimo rungtyje naują planetos rekordą (220 kg.) pasiekęs ir visus konkurentus įtikinama persvara pranokęs stipruolis pernelyg nenustebo išgirdęs apie savo tariamą pasitraukimą iš sporto.

„Tokias kalbas girdžiu jau dešimt metų. Gal ir galima pagalvoti, kad dabar, laimėjus pasaulio čempionatą, pasitaikė puikiausia proga išeiti. Bet man pačiam atrodo, kad galiu laimėti ir dar vieną“, – sakė Ž. Savickas.

Neužbaigtų reikalų tituluotasis galiūnas iš Lietuvos turi ir šiame sezone, kuris baigsis kitą mėnesį. Europos ir pasaulio čempiono titulus šiemet jau laimėjęs Ž. Savickas norėtų išlaikyti lyderio poziciją ir pasaulio galiūnų Čempionų lygos varžybose, kurių pusfinalio etapas šį savaitgalį vyks Vilniuje.

„Sezonas buvo labai intensyvus, nes šiemet norėjau laimėti viską. Liko tik gerai pasirodyti varžybose Lietuvoje, ir visi planai bus įgyvendinti. Tada bus galima ir šiek tiek atsipūsti“, – į priekį žvelgė kelias dešimtis tarptautinių trofėjų per karjerą laimėjęs sportininkas.

Tačiau ilsėtis Ž. Savickas nusiteikęs tik tiek, kiek reikalaus jo organizmas ir kiek leis kantrybė.

„Pasitraukti iš galiūnų sporto neketinu. Karjerą baigsiu tuomet, kai mano rezultatai nustos kilę, nes man būtų neįdomu kelti tiek pat, kaip pernai – mane domina tik mano galimybių riba. O šį sezoną rezultatai augo kaip niekad. Dalyvavau 14-oje varžybų, laimėjau 13-a. Todėl galvoti apie pabaigą būtų kvaila“, – aiškino galiūnas.

Paskutinį titulą pelnė be didesnio vargo

Pasaulio čempionatas Los Andžele buvo tik dar viena dingstis, paskatinusi Ž. Savicką vyti šalin mintis apie atsisveikinimą su sportu.

Antrą vietą galutinėje įskaitoje užėmusį kitą Lietuvos atstovą Vytautą Lalą (44,5 taško) 2009 ir 2010 metais šiose varžybose triumfavęs Ž. Savickas (49 tšk.) aplenkė 4,5 taško.

Nors prieš paskutinę svarmenų kėlimo ant piramidės rungtį priekyje dar žengė 7-eriais metais jaunesnis tautietis, pasak Ž. Savicko, intrigos likę nebebuvo.

„Mano karjeroje tai buvo lengviausiai laimėtas pasaulio čempionatas. Anksčiau kova vykdavo iki paskutinės sekundės, o šįkart jau prieš paskutinę rungtį žinojau, kad laimėsiu, nes V. Lalui ta rungtis sekasi prasčiausiai. Iš tiesų šansų jis neturėjo. Man net sunku buvo susikaupti ir nusiteikti rimtai kovoti“, – prisiminė Ž. Savickas.

Beje, visas šešias pasaulio čempionato rungtis laimėjo lietuviai: Ž. Savickas – keturias, V. Lalas – dvi.


Šiame straipsnyje: Žydrūnas Savickasgaliūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Egidijus

Egidijus portretas
Nu saunuoliai jus!!!!

bet

bet portretas
neriekia eit į seimą, ką ?

Jonas

Jonas portretas
Sveikinu Zydruna ir didziuojuosi jo pergalemis! Tai tikroji Tautos Garbe! Saunuolis!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių