W.Deane‘as varžovus stebins dėjimais

Marcusas Brownas pakabina kamuolį ore ir Willie Deane‘as skrieja link krepšio virš visų galvų. Paskutiniu metu jam sutrukdo CSKA aukštaūgis, Deane‘as nesukontroliuoja kamuolio ir nesugeba jo įgrūsti į krepšį. CSKA salėje nuvilnija atodūsis.

Ataka nepavyko, bet W.Deane‘as sako, kad tokius bandymus pelnyti taškus žiūrovai galės išvysti ir ateityje, rašo Basketnews.lt.

„Tai toks derinukas, kurį mes kartą ar du bandysime padaryti per rungtynes, - apie rungtynių elementą „alley-oop" sako W.Deane‘as. - Varžovai nesitikės, kad aš galiu įdėti kamuolį sugavęs ore, taigi bandysime juos taip nustebinti.

Naujas Kauno „Žalgirio" įžaidėjas tikrai kitoks, nei prieš tai pusantrų metų Kauno klubui dirigavęs DeJuanas Collinsas. Pastarasis neskraidydavo varžovams virš galvų.

W.Deane'ui nereikia taip ilgai savo rankose turėti kamuolio, kaip D.Collinsui. Žaidimas su juo tampa greitesnis.

Tačiau naujajam „Žalgirio" žaidimo dirigentui reikės pasistengti labiau, jei norės būti geresnis už D.Collinsą. Rungtynėse su CSKA jis pora kartų klydo skubėdamas, perduodamas kamuolį tiesiai varžovams į rankas - tokių klaidų D.Collinsas nedarydavo. Nebūdamas toks stiprus fiziškai, W.Deane‘as yra silpnesnis ir gynyboje.

Tiesa, W.Deane‘as su komanda salėje dar dirba ne itin ilgai, todėl pats pripažįsta, kad reikia pažinti komandos draugus.

„Turėjome sunkią treniruočių stovyklą Italijoje. Pasikeitė keli pagrindiniai žaidėjai, todėl reikia dar daug ką tobulinti. Mes sunkiai dirbame tam, kad kuo geriau pasiruoštume artėjančiam sezonui", - po pergalės prieš CSKA sakė W.Deane‘as.

Šiose rungtynėse W.Deane‘as pademonstravo, kad turi svarbų ginklą - šaltus nervus. Iki mačo pabaigos likus žaisti 1,5 sekundės „Žalgiris" pirmavo vienu tašku, kai CSKA krepšininkai sustabdė W.Deane‘ą pražanga. Amerikietis ramiai pataikė pirmą baudą, o antrą tyčia prametė. Erazemas Lorbekas dar spėjo atsikovoti kamuolį ir švystelėti jį per visą aikštę, bet pergalės jau nebeišplėšė.

„Jeigu nusprendžiu pramesti baudą, turiu būti tikras, kad kamuolys pašokinės ant lanko. Tokiu atveju mums atsiranda galimybė įmušti kamuolį į krepšį, arba varžovai praranda daug laiko. Buvo likusi tik kokia sekundė, todėl ir nusprendžiau taip pasielgti", - paskutines mačo akimirkas prisiminė W.Deane‘as.

Jis sako esąs tikras, kad pergalė prieš CSKA komandai pridės pasitikėjimo savo jėgomis: „Toje komandoje yra daug puikių žaidėjų, rotacijoje yra net 15 krepšininkų ir jie net gali leisti keliems savo krepšininkams nerungtyniauti. Be jokios abejonės, toks laimėjimas prideda pasitikėjimo prieš naują sezoną".

Pasitikėjimo reikės ir pačiam W.Deane‘ui. Savo žaidimu jis nė kiek nepanašus į D.Collinsą, tačiau sirgalius žada žavėti savitu žaidimo stiliumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių