WADA kritikuoja Rusiją dėl J. Isinbajevos paskyrimo antidopingo agentūros vadove

  • Teksto dydis:

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) sukritikavo Rusijos sprendimą savo atitinkamos agentūros RUSADA naująja vadove paskirti buvusią lengvaatletę Jeleną Isinbajevą.

Šis protestas buvo pareikštas ruošiantis penktadienį paskelbti naują ataskaitą apie Rusijos veikusią didžiulio masto valstybės palaikomą sportininkų dopingo schemą.

WADA nesutinka su sprendimu RUSADA vadove skirti aršią tarptautinės kovos su dopingu organizacijos kritikę J.Isinbajevą. WADA priekaištauja, kad su ja nebuvo tartasi prieš paskiriant Rusijos agentūros naują valdybą, turinčią imtis reformų.

Šuolių su kartimi žvaigždė ir pasaulio rekordininkė J.Isinbajeva baigė savo karjerą, kai visiems Rusijos lengvaatlečiams buvo uždrausta rungtyniauti šių metų vasaros olimpiadoje Rio de Žaneire.

Anksčiau ji yra sakiusi, kad WADA gauti duomenys apie dopingo vartojimą Rusijoje nėra pagrįsti, tačiau dabar tikimasi, kad J.Isinbajeva įtikins WADA panaikinti RUSADA veiklos suspendavimą.

WADA nurodė, kad sprendimas paskirti J.Isinbajevą pažeidė susitarimą, kad prieš paskelbiant apie svarbius paskyrimus turėtų būti konsultuojamasi su pasaulinė organizacija.

„Klausimus tiesiogiai nukreipsime Rusijos pareigūnams, kad galėtume sukurti kodekso besilaikančią antidopingo organizaciją, pajėgią atlaikyti tarptautinį tikrinimą“, – sakoma WADA pranešime.

„WADA tikėjosi, kad prieš viešai paskiriant ką nors į šias pareigas, su ja bus konsultuojamasi dėl svarbių reikalų, tokių kaip valdybos įgaliojimai ir agentūros pagrindinė struktūra, kaip numatyta pagrindiniuose RUSADAi lapkritį pateiktų gairių reikalavimuose“, – sakoma jame.

J.Isinbajeva rugpjūtį tapo Tarptautinio olimpinio komiteto nare; be to, ji kandidatuoja į Rusijos lengvosios atletikos federacijos, šiuo metu taip pat suspenduotos, prezidentes

Be J.Isinbajevos, į naująją iš 10 narių RUSADA valdybą buvo išrinktas ir aukšto rango Rusijos sporto ministerijos pareigūnas Vadimas Bairamovas. Tačiau pastaraisiais mėnesiais Rusijos vyriausybė ne kartą įtikinėjo, kad bando nutraukti šią ministeriją ir RUSADA siejančius ryšius, o kiti aukšti Sporto ministerijos pareigūnai buvo apkaltinti dangstę kelis šimtus dopingo vartojimo atvejų.

 


Šiame straipsnyje: WADAJelena IsinbajevaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių