Vyrų tinklinyje gimsta nauja lyga

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį prasideda Lietuvos vyrų tinklinio pirmenybės, kurios, netikėta Lietuvos tinklinio federacijos narių iniciatyva, taps Lietuvos vyrų A lygos čempionatu.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Vykdomasis komitetas (VK) priėmė sprendimą papildyti rugsėjo mėnesį LTF VK patvirtintus 2018-2019 m. Lietuvos vyrų tinklinio čempionato nuostatus, praplečiant vyrų tinklinio čempionatą Lietuvos vyrų tinklinio 1 lygos varžybomis bei patvirtinti naują 2018-2019 metų Lietuvos vyrų tinklinio čempionato nuostatų redakciją.

Taigi, šį sezoną Lietuvos vyrų tinklinio čempionatas susidės iš A lygos ir I-osios lygos. Šis pakeitimas įvyko Kauno tinklinio mėgėjų lygos (KTML) iniciatyva.

„Šis Lietuvos tinklinio čempionato vykdymo projektas kilo visai netikėtai, KTML lygos vadovo Esmiraldo Sliežausko iniciatyva ir buvo mums šiek tiek netikėtas. Smagu, kad pamažu pasireiškia vis daugiau iniciatyvų, į mus kreipiasi nariai, privatūs klubai. Mes bendraujame ir ieškome dialogo. Tikimės, kad šio bendradarbiavimo pagalba Lietuvos tinklinio čempionate atsiras kokybiška terpė komandoms, norinčioms žaisti Lietuvos tinklinio čempionate, tačiau pagal meistriškumą nusileidžiančioms aukščiausios lygos ekipoms“, – savo mintimis apie šį sprendimą dalinosi LTF prezidentas Darius Čerka.

I-osios lygos atsiradimui pritarta viliantis, kad tai gali tapti puikiu impulsu Lietuvos tinklinyje pradėti vystytis tinklinio lygoms ir didėti konkurencijai tarp klubų, tokiu būdu prisidedant prie tinklinio sporto šakos vystymo.

„Nors iš pirmo žvilgsnio šis čempionato formatas turi daug bruožų su prieš keletą metų buvusiu ankstesniuoju, mes jį galime pavadinti nauju projektu. Prieš keletą metų LTF organizavo Lietuvos čempionatą ir atskirai – I-os lygos varžybas, kuriose dalyvavo skirtingo pajėgumo komandos. Po to buvo nutarta apjungti šias varžybas į vieną Lietuvos čempionatą skirstant komandas į A ir B pogrupius pagal pajėgumą, tačiau bandymas atsisakyti skirstymo į pogrupius neatnešė lauktų rezultatų. Dėl to, sulaukus KTML iniciatyvos ir išklausius jų minčių, nuspręsta grįžti prie atskirų lygų Lietuvos čempionate idėjos. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad tarp lygų ne tik skirsis komandų pajėgumai, tačiau ir šių lygų varžybų vykdymo reikalavimai. Nors esame pozityviai nusiteikę naujam sezono startui, ateitis parodys, kaip seksis įgyvendinti šį projektą šiame sezone ir kaip judėsime toliau“, – iniciatyvai savo mintis dėstė LTF prezidentas.

KTML vadovas taip pat džiaugiasi bendradarbiavimo galimybėmis.

„Daug metų organizuojant Kauno tinklinio mėgėjų lygos čempionatus, kiekvieno sezono pradžioje stengiamės ieškoti naujovių. Kartu su tinklinio entuziastu Dariumi Baltrušaičiu pastebėjome nišą, kad būtų galima suorganizuoti čempionatą Lietuvos mastu toms komandoms, kurios pagal meistriškumą nesiekia LTF tinklinio čempionato stipriausių komandų lygio, tačiau kaip ir norėtų dalyvauti pirmenybėse, – kalbėjo KTML vadovas Esmiraldas Sliežauskas. – Taigi. manau, kad tokioms komandoms būtų įdomu žaisti savame lygmenyje su varžovais iš visos Lietuvos. Tuo tikslu ir buvo nuspręsta imtis veiksmų bei kreiptis į LTF pritarimo įgyvendinti šiai idėjai. Mes, kaip organizatoriai, manome, kad esame įgiję pakankamai patirties rengiant Kauno miesto tinklinio pirmenybes, jose pildome statistiką, kurią kartu su rungtynių foto, aprašymais bei varžybų dalyvių komentarais operatyviai pateikiame tinklinio lygos bendruomenei. Tokius pat veiksmus stengsimės įgyvendinti ir Lietuvos tinklinio čempionato I-oje lygoje“.

Taigi, naujasis tinklinio sezonas bus kupinas iššūkių ne tik Lietuvos čempionato A lygos komandoms, bet nuo šiol ir I-ajai lygai.

„Žinoma, mums tai yra rimtas iššūkis ir nauja patirtis, tačiau manome, kad mums pavyks sėkmingai atlikti užsibrėžtus darbus. Aišku, labai daug priklausys nuo pačių komandų – dalyvių ir jų atlikto pasiruošiamojo darbo, nes tik visi kartu – tiek mes, tiek dalyviai, galime turėti puikų I-os lygos čempionatą. Na, o ateitis parodys, ar reikalinga ši lyga. Manome, kad ji suras savo vietą Lietuvos tinklinio padangėje“, – pridūrė KTML vadovas.

Planuojama, kad Lietuvos čempionato I lyga startuos jau lapkričio viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių