Vyriausybėje pagerbti geriausi šalies sportininkai

  • Teksto dydis:

Penktadienį, Kūno kultūros ir sporto dienos išvakarėse, Vyriausybės rūmuose apdovanoti šiais metais svarbiausiuose suaugusiųjų bei jaunių ir jaunimo čempionatuose medalius laimėję sportininkai ir jų treneriai. Pagerbti ir Kurčiųjų olimpinių žaidynių, specialiosios olimpiados žiemos žaidynių prizininkai, Universiadoje medalius iškovoję irkluotojai, lengvaatlečiai, boksininkai, imtynininkai, taip pat įvairių Europos ir pasaulio čempionatų medalininkai, tarp kurių pasaulio plaukimo, pasaulio šiuolaikinės penkiakovės, pasaulio kiokušin karatė, kikbokso čempionai.

„Sportas kaip ir kultūra – tai tautos dvasinis būvis. Ir sprendžiant pagal Jus – dvasinės krizės tautoje tikrai nėra. Jūs esate mūsų vėliavnešiai. Per Jus mes didžiuojamės Lietuvos vardu ir pačia Lietuva. Mes ypač džiaugiamės mūsų sportininkais su negalia. Pavyzdingai kovojo mūsų krepšininkai, nugalėję XXII kurčiųjų olimpinėse žaidynėse. Ačiū Jums visiems, ačiū Jūsų treneriams“, – sakė apdovanojimus teikęs Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

Geriausi šalies sportininkai, jų treneriai apdovanoti piniginiais prizais ir padėkomis, taip pat Kūno kultūros ir sporto departamento medaliais „Už sporto pergales“, kuriuos įteikė šio departamento vadovas Klemensas Rimšelis. Iš viso apdovanota apie pustrečio šimto sportininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių