Vyksta žiemos olimpiados uždarymo ceremonija

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjoje Pjongčango olimpiniame stadione sekmadienį prasidėjo 23-ųjų žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonija.

Olimpiniame stadione vyko atletų delegacijų eisena. Įvairiose žiemos sporto rungtyse prizininkais tapę sportininkai demonstravo savo iškovotus medalius ir mojavo žiūrovams.

Pirmieji į stadioną išėjo žaidynėse dalyvavusių šalių vėliavų nešėjai; jie stadiono centre sustojo ratu ir mojavo vėliavomis, kol vyko atletų eisena.

Per uždarymo ceremoniją šoko žaidynių savanoriai, dėvintys kepures su šios olimpiados talismanu tigru Suhorangu. Taip pat, vienam muzikantui grojant elektrine gitara, pasirodė tradiciniais kostiumais pasipuošę artistai.

Olimpiados uždarymo ceremoniją stebi Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas) bei JAV lyderio Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) dukra ir patarėja Ivanka. Toje pačioje tribūnoje renginį stebėjo ir Tarptautinio olimpinio komiteto vadovas Thomas Bachas (Tomas Bachas).

Drauge su jais olimpiados uždarymo ceremoniją stebėjo ir vienas aukšto rango Šiaurės Korėjos pareigūnas.

Kim Yong Chol (Kim Čen Čolas), valdančiosios Šiaurės Korėjos darbininkų partijos centrinio komiteto pirmininko pavaduotojas, VIP tribūnoje sėdėjo už besišypsančios I. Trump. Visgi JAV prezidento duktė, regis, su korėjiečiu nebendravo.

Ceremonijos pradžioje Pietų Korėjos prezidentas paspaudė šiems svečiams rankas.

I. Trump, vadovaujanti JAV delegacijai šioje ceremonijoje, Pjongčange vieši jau tris dienas. Kiek anksčiau ji dalyvavo keliuose renginiuose ir susitiko su atletais.

Per olimpiados uždarymo ceremoniją taip pat buvo įteikti medaliai moterų slidinėjimo kroso 30 km masinio starto klasikiniu stiliumi varžybų prizininkėms. Šios rungties nugalėtoja tapo Norvegė Marit Bjorgen: ji iškovojo aštuntąjį olimpinį aukso medalį savo karjeroje. Nuo 2002-ųjų Solt Leik Sičio žiemos olimpiados ji iškovojo 15 olimpinių medalių.

Pjongčango olimpinėse žaidynėse M. Bjorgen pelnė penkis medalius – daugiau nei bet kuris kitas atletas, dalyvavęs šioje olimpiadoje.

Be to, sekmadienį buvo įteikti medaliai vyrų slidinėjimo kroso 50 km masinio starto rungties prizininkams. Nugalėtoju tapo suomis Iivo Niskanen (Yvas Niskanenas), iškovojęs pirmą olimpinį auksą savo šaliai šioje olimpiadoje. Sidabras ir bronza atiteko rusų atletams.

Per pastarąją medalių įteikimo ceremoniją buvo pakeltos ne Rusijos, o olimpinės vėliavos, nes Rusija tebėra suspenduota dėl dopingo skandalo.

Gruodžio mėnesį TOK suspendavo Rusiją dėl valstybės remto dopingo sąmokslo, kurio kulminacija įvyko per 2014 metų žiemos olimpiadą Rusijos Sočio mieste.

Tačiau 168 patikrinimą išlaikiusiems „švariems“ sportininkams buvo leista dalyvauti žaidynėse su neutralia „Olimpinio atleto iš Rusijos“ vėliava.

Anksčiau sekmadienį TOK neleido Rusijos atletams per olimpiados uždarymo ceremoniją žygiuoti su savo vėliava.

Th. Bachas yra sakęs, kad Rusijos suspendavimas iš šių metų olimpiados būtų automatiškai atšauktas, jei Pjongčange nė vieno rusų sportininko organizme nebūtų aptikta dopingo pėdsakų. Vis dėlto dviejų rusų atletų – akmenslydininko ir rogutininkės – mėginių rezultatai buvo teigiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kai vyko vėliavų įnešimas ,TV3 IŠGAMOS TUO METU RODĖ REKLAMĄ ,čia lietuviškas '' patriotizmas '', o rusai , be vėliavos ,giedojo savo šalies himną ,SULYGINKIM ŠIUOS ABU PATRIOTIZMO ATVEJUS .

cha

cha portretas
O kur mūsų pasiekimai ? Stovim už kampo ir raudam, kad rusai kalti, jog nieko neparsivežam ?

medalis

medalis portretas
Vokiečiams vienu medaliu mažiau, ar vienu medaliu daugiau, o va rusai dabar turės tik (net) antrą auksinį medalį, ,,dien pobiedy" paradus galės kasmet rengti vasario 25 (kaip nugalėję vokiečius ledoritulyje) ir gegužės 9 (kaip nugalėję kare)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių