Vyks ugniagesybos sporto sezono uždarymo varžybos

Antradienį, 11 val. VRM stadione (Kalnų parkas) vyks 2008 metų Lietuvos jaunimo ugniagesybos sporto sezono uždarymo varžybos.

Jose dalyvaus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Visagino komandos. Jaunuoliai varžysis kopimo kablinėmis kopėčiomis į mokomojo bokšto 2-ąjį ir 3-iąjį aukštą ir 100 m bėgimo su kliūtimis rungtyse. Kiekvienoje komandoje dalyvaus dešimt 12-18 metų sportininkų. Pasveikinti jaunųjų sportininkų į varžybas atvyks Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovybė, kiti pareigūnai bei Lietuvos ugniagesių sporto federacijos prezidentas Edmundas Uldukis.

Į šį renginį kviečiami Vilniaus mokyklų moksleiviai, kurie galės ne tik stebėti jaunųjų sportininkų pasirodymus, bet ir dalyvauti departamento rengiamoje akcijoje ,,Būk saugus, moksleivi". Stadione bus įrengta informacinė palapinė, kurioje departamento ir Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai supažindins moksleivius su saugaus elgesio taisyklėmis buityje bei gamtoje ir suteiks jiems žinių, kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus. Vaikai čia galės pažiūrėti departamento bei Ugniagesių gelbėtojų mokyklos parengtų mokomųjų animacinių bei socialinių reklaminių filmukų priešgaisrine tematika, jiems bus dalijami lankstinukai ir pamokų tvarkaraščiai.

VRM stadione taip pat bus įrengtas ir Lietuvos jaunųjų ugniagesių sąjungos stendas. Apie sąjungos veiklą, atliktus darbus ir ugniagesio gelbėtojo profesiją moksleiviams papasakos jaunieji ugniagesiai. Vaikai čia galės ne tik pasisemti patirties iš savo bendraamžių, bet ir pasižiūrėti Lietuvos jaunųjų ugniagesių sąjungos parengtų filmukų.


Šiame straipsnyje: jaunimougniagesybosvaržybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių