V. Novickis: tikiuosi, vyrai per šventes nepersivalgė

Olimpinis čempionas Valdemaras Novickis šįvakar išves savo vyrus lemiamai kovai. Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkams nesėkmės atveju sezonas baigtųsi itin anksti.

Lietuvos vyrų rankinio lygos pirmenybių ketvirtfinalyje kauniečiai susirėmė su praėjusio sezono vicečempionais Vilniaus „Šviesos“ rankininkais. Pirmąjį serijos iki 2 pergalių mūšį namuose „Granitas“ laimėjo 34:29, tačiau savaitgalį išvykoje 22:29 turėjo pripažinti vilniečių pranašumą. Trečiadienio vakarą Sporto halėje paaiškės, kuri komanda žengs į pusfinalį. Šiame etape varžovų jau laukia pajėgiausia šalies ekipa – Klaipėdos „Dragūnas“.

„Į Vilnių nevažiavo pagrindinis mūsų vartininkas Tadas Šveikauskas. Dabarjis pasveiko. Daugiau nuostolių neturime. Tad viskas turėtų būti gerai, nebent vyrai per šventes bus ko persivalgę“, - šyptelėjo V.Novickis.

- Kodėl dvejos rungtynės su vilniečiais susiklostė taip skirtingai? – paklausėme Kauno klubo vairininko.

- Man pačiam sunku paaiškinti. Reikėtų žaidėjų paklausti. Prieš rungtynes Vilniuje jiems buvo aiškiai pasakyta, kaip žaisti ir kokius derinius atlikti. Nežinau, kas vyrus užliūliavo. Ar jie nenusiteikė, ar po pergalės pernelyg pasitikėjo savo jėgomis, manydami, kad varžovus, jeigu ką, vis tiek įveiks trečiajame mače namuose. Žodžiu, nebuvo kovos, o kai nežaidi visa jėga, nesilipdo nei puolimas, nei gynyba. Kaip to iliustracija: pirmose rungtynėse padarėme tik 7 klaidas, atsakomosiose - net 17!

- Kas lems pergalę trečiajame mače?

- Laukia paskutinis mūšis, kuris negali baigtis lygiosiomis ar kaip nors kitaip, kaip tik vieno iš dviejų klubų galutine pergale. Manau, kad nugalėtoją lems psichologinis nusiteikimas. Tiesa, mes turime pranašumą, nes kausimės namų arenoje. Todėl labai lauksime aistruolių palaikymo.

- Jūsų klube, garsėjančiame rankinio talentų ugdymu, kiekvieną sezoną atsiskleidžia vis nauji žaidėjai. Kas tapo lyderiais šį sezoną?

- Nenorėčiau išskirti kažkurių konkrečių auklėtinių. Vis dėlto rankinis – komandinis sportas. Vieną dieną sužiba vienas žaidėjas, kitą – kitas. Man svarbiau kaip rankininkai atlieka konkrečias savo funkcijas: kas aikštės krašte, kas atsitraukęs, įžaidėjas ar metikas. Sunku įvertinti, kurio indėlis didesnis. Būna, kad kažkuris pelno 10 įvarčių, bet komanda pralaimi. Man labiau patinka kai visi sumeta po keletą rezultatyvių metimų ir švenčiame pergalę.

- Vilniečiai gina lygos vicečempionų titulus. Jūsų auklėtinių dabartiniai pasiekimai kuklesni. Ar galima teigti, kad dėl ketvirtfinalio varžovų jums nepasisekė?

- Tie vardai ar titulai nedaug pasako. Jei vertintume vien titulus, tai mes – 17 kartų Lietuvos čempionai. Pagal tai šioje lygoje mums nebūtų lygių. Lyginant su praėjusiais metais Vilniaus komanda atrodo atjaunėjusi. Mes kažkiek pasistiprinome, bet buvo ir netekčių. Žinoma, mums būtų labai smagu pasiekti pusfinalį, nes vyrai įgautų daugiau pasitikėjimo. Ir ten jau nebebūtų tokio žiaurokos situacijos, kad suklupęs antrojo šanso negausi. Net ir pralaimėjus pusfinalyje liktų mūšiai dėl bronzos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių