Visų trijų spalvų medalininkas Ž. Gališanskis: nuo gegužės labai patobulėjau

  • Teksto dydis:

Sekmadienio naktį Vilniaus oro uoste pasirodė iš Varezės (Italija) sugrįžę Lietuvos irkluotojai, pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionate iškovoję visų trijų spalvų medalius.

Turbūt labiausiai trenerius ir irklavimo gerbėjus nustebino 22-ejų metų Žygimantas Gališanskis, pelnęs bronzos medalį vienviečių varžybose. Jam tai buvo pirmasis medalis tarptautinėje arenoje. Irkluotojas teigė, kad pastaruoju metu jaučiais patobulėjęs ir džiaugėsi savo pasiekimu.

"Manau, kad po to, kai pradėjau irkluoti vienvietę, tikrai patobulėjau. Kai buvau pašalintas iš keturvietės įgulos, jaučiau didelį stimulą tobulėti ir man sekėsi. Gegužę daugiau orientavausi į mokslus, turėjau labai daug atsiskaitymų, tad pailsėjau nuo irklavimo ir gal kiek kitaip į tai pažiūrėjau. Treneris Valdas Vilkelis labai akcentavo mano techniką, kuri irgi pagerėjo", - pasakojo Ž. Gališanskis.

Finalinis startas sekmadienį irkluotojui nebuvo lengvas. Po ketvirčio distancijos (500 m) lietuvis buvo

trečioje vietoje, tačiau įpusėjus lenktynėms (1000 m), krito į penktąją poziciją. Po finišo Ž.Gališanskį ir ketvirtoje vietoje likusį vokietį Rubeną Steinhardtą jau skyrė daugiau nei keturios sekundės lietuvio naudai, nors 1500 metrų ribą keturiomis sekundėmis greičiau buvo pasiekęs vokietis.

"Kai varžovai aplenkė, nesiblaškiau ir toliau dirbau, o gero finišo dėka pasiekiau prizinę vietą. Finišas buvo labai sunkus, nes jau nuo 750 metrų ribos pradėjau greitėti, o tai kone pusė distancijos - išlaikyti aukštą tempą taip ilgai yra sunku. Tą dieną turbūt aukščiau būti negalėjau, o realiai su lenku dar būtų galima pakovoti, tačiau padariau viską, ką galėjau", - patikino pasaulio jaunimo čempionato prizininkas.

Grįžęs į Lietuvą Ž. Gališanskis daug laiko poilsiui neturėjo. Jau pirmadienį irkluotojas išvyko į Roterdamą (Olandija), kur dalyvaus Europos universitetų žaidynėse.

Kauno technologijos universitetui Roterdame atstovausiantis Ž.Gališanskis tikisi pasirodyti ne ką blogiau.

"Sunku pasakyti, kas atvyks, nes amžiaus limito nėra, tad konkurencija tikrai nebus lengva. Tikiuosi aukščiausios prabos medalio", - optimistiškai kalbėjo Ž.Gališanskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių