Viršūnėje: D. Labanauskas užkopė į pirmąją pasaulio smiginio reitingo vietą

38 metų smiginio žaidėjui Dariui Labanauskui pastarieji metai ypač sėkmingi. Per tą laiką jis tarptautinėse varžybose susikrovė tokį taškų kraitį, kad Pasaulio smiginio federacijos (WDF) reitinge jis nebeturi kur aukščiau kilti. Su 1069 tšk. jis užima pirmąją vietą.

"Smagu, kad Lietuvos vardas puikuojasi pačiame sąrašo viršuje. Tai pirmas kartas, kai ten atsiduria žaidėjas ne iš Didžiosios Britanijos, Olandijos ar Belgijos. Nedaug žaidėjų iš kitų šalių gali pasigirti esantys dvidešimtuke. Šiuo metu be manęs tokių yra dar du - latvis Madarsas Razma ir švedas Danielis Larssonas", - kalbėjo D.Labanauskas.

Prieš mėnesį Kauno rajone gyvenantis žaidėjas šiame einamajame reitinge turėjo kiek daugiau taškų, bet užėmė antrąją vietą. Tačiau iš jo ir kitų reitingo dalyvių taškų kraičio buvo išimti praėjusių metų birželį vykusių varžybų rezultatai. Jie buvo pakeisti šiųmetiniais laimikiais. Kaunietį reitinge lenkęs anglas Martinas Adamsas neteko kur kas daugiau taškų nei D.Labanauskas, tai yra, pastarasis į daugiau varžybų vyko ir geriau sužaidė šį birželį nei pernai. M.Adamsas reitinge dabar užima ketvirtą vietą (1002 tšk.). Antras reitinge – Velso atstovas Martinas Phillipsas, turintis 1024 tšk.

D.Labanauskas  daugiausiai reitingo taškų pelnė gegužę triumfuodamas Lenkijoje (už pirmą vietą „Polish Open 2015“ - 150 tšk.), pernai rudenį iškovodamas antrąją vietą WDF Europos taurės asmeninėje rungtyje (120 tšk.)  bei balandį Vokietijoje vykusiose „Bulls German Open 2015“ iškovodamas trečiąją vietą (100 tšk.). Pavyzdžiui, minėtose varžybose Lenkijoje žaidė 500, Vokietijoje - 800 vyrų.

Kas turėjo įtakos, kad paskutinį pusmetį garliaviškis parsiveža kur kas daugiau pergalių? "Nežymiai pakeičiau metimo techniką - stipriau išmetu strėlę. Pastebėjau, kad padidėjo mano surenkamų taškų vidurkis. Šiemet dalyvavau daugiau turnyrų Didžiojoje Britanijoje, bet nevykau į Austriją ir Šveicariją, ką rinkausi pernai. D. Britanijos turnyruose žymiai sunkiau gerai pasirodyti, nes ten yra daug man dar nežinomų, bet gerai žaidžiančių žaidėjų. Neieškau lengvų kelių", - šyptelėjo D.Labanauskas.

Liepą jis ilsėsis nuo varžybų. "Tai bus daugiau fizinis pasirengimas: įvairūs kasdieniai darbai lauke, daugiau praleisto laiko su vaikais. Treniruotėms prie taikinio skirsiu kur kas mažiau laiko nei sezono metu", - planavo smiginio žaidėjas.

Liepos paskutinę dieną ir rugpjūčio viduryje jis bandys sėkmę Belgijoje vyksiančiuose dideliuose turnyruose. Rugpjūčio pabaigoje dar laukia ir varžybos Švedijoje bei Prancūzijoje. "Mano tikslas - vėl papulti į Pasaulio čempionatą Leiksaide, į "World Trophy", "World Masters" varžybas. Tam reikia, kad būčiau reitinge tarp 32 geriausių ne tik WDF, bet ir Britų Darts Organizacijos reitinge. Tapogi norėčiau sėkmingai pasirodyti su Lietuvos rinktine WDF Pasaulio taurėje Turkijoje", - vylėsi D.Labanauskas.

Kas dvejus metus vykstanti WDF Pasaulio taurė šiemet rengiama spalio 26-31 dienomis. Praėjusioje taurėje D.Labanauskas su mažeikiškiu Arūnu Čipliu iškovojo porinės rungties sidabro medalius.

Kauno rajone gyvenantis D.Labanauskas smiginį žaisti pradėjo prieš dešimt metų, tačiau varžybose Europoje, toliau nei Baltijos šalyse, ėmė dalyvauti prieš pusantrų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gražu

gražu portretas
sėkmės Dariui ir toliau!

Evkos varžovas

Evkos varžovas portretas
gal jis norėtų akis į akį su Philui Tayloru stot? baik, sugyventine Šakiene, juokint tautą su tokiom antraštėm apie savo diedą. Yra tavo tiesa, ir yra tikra tiesa.

lituvis

lituvis portretas
as ji pazistu ir dydziuojuos tuo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių