Vilnius kitą sezoną turės klubą moterų Eurolygos turnyre

Lietuva vėl turės moterų komandą Eurolygoje. FIBA Europa paskelbė, kad šalies čempionė, Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“ komanda, kitą sezoną rungtyniaus stipriausiame moterų Europos turnyre.

Pernai Lietuvai Eurolygoje neatstovavo jokia komanda. Taip nutiko po to, kai 2012 metais iširo Kauno „VIČI-Aistės“.

„Sprendimą dalyvauti Eurolygos varžybose priėmėme pasitarę su akcininkais ir Lietuvos krepšinio federacija. Tai bus didelė nauda ne tik mūsų klubui, bet ir visam Lietuvos moterų krepšiniui, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino „Kibirkšties-VIČI-IKI“ klubo vadovas Rosvaldas Gorbačiovas. – Galvojame apie ateitį ir moterų krepšinio perspektyvas Lietuvoje. Puikiai suprantame, kad Lietuvos krepšininkės netaps aukščiausio lygio žaidėjomis, rungtyniaudamos tik Lietuvos čempionate. Joms reikia tobulėti kovojant su Eurolygos klubais. Puikiai suprantame, kad turėdami dabartinę komandos sudėtį Europos nenustebinsime, tačiau privalome galvoti apie ateitį.“

Lietuvos čempionių klubo vadovas tvirtino, kad komanda ketina išsaugoti šio sezono branduolį ir galbūt pasipildyti keliomis naujomis krepšininkėmis.

Gorbačiovas pažymėjo, kad „Kibirkšties-VIČI-IKI“ ekipa stengsis suburti lietuvišką komandą ir suteikti krepšininkėms galimybę tobulėti. Legionierių bus dairomasi tik atsiradus naujiems rėmėjams ir padidinus komandos biudžetą.

„Bandysime Eurolygoje žaisti versdamiesi kuklia sudėtimi. Galbūt šis sprendimas yra pernelyg drąsus, tačiau to reikia moterų krepšiniui. Be to, mūsų planus labai palaikė tiek miestas, tiek krepšinio federacija. Tai ateities projektas, todėl puikiai suprantame, kad be pralaimėjimų nebus ir pergalių“, – pažymėjo „Kibirkšties-VIČI-IKI“ vadovas.

Planuojama, kad kitą sezoną komandos biudžetas sieks apie 1 milijoną litų. Daugiau nei pusę šios sumos skiria prieš metus į moterų krepšinį atsigręžusi Vilniaus savivaldybė. Sostinės klubo vadovai tikisi, kad dalyvavimas Eurolygoje padės pritraukti naujų rėmėjų ir komandos biudžetas šiek tiek išaugs.

Praėjusį sezoną „Kibirkštis-VIČI-IKI“ buvo surinkusi panašaus dydžio biudžetą ir kovojo antrajame pagal pajėgumą „FIBA Europe“ taurės turnyre. Vis dėlto, pasirodymą jame vilnietės baigė jau po grupės varžybų.

Į turnyro aštuntfinalį jos neiškopė tik dėl nepalankiai susiklosčiusio kitų rungtynių rezultato.

„Kibirkštis-VIČI-IKI“ praėjusį sezoną pirmą kartą triumfavo Lietuvos čempionate. Jos bus vienintelės Lietuvos atstovės tarptautiniuose moterų turnyruose kitą sezoną.

Moterų Eurolygoje šiemet iš viso varžysis 20 komandų iš 11 šalių.

Visos moterų Eurolygos dalyvės: Zagrebo ZBC (Kroatija), Prahos ZVVZ USK, Brno „BK Imos“ (abi Čekija), Buržo „Basket“, Lato BLMA (abi Prancūzija), Šoprono „Uniqa Euroleasing“, Gioro „Uni“ (abi Vengrija), Skijaus „Famila“ (Italija), Vilniaus „Kibirkštis-VIČI-IKI“ (Lietuva), Polkovicės CCC, Krokuvos „TS Wisla“ (abi Lenkija), Jekaterinburgo UMMC, Maskvos srities „Sparta&K“, Orenburgo „Nadežda“ (visos Rusija), Salamankos „Perfumerias Avenida“, Rivo „Ecopolis“ (abi Ispanija), Košicės „Good Angels“ (Slovakija), Stambulo „Fenerbahce“, Stambulo „Galatasaray“ ir Kaizerio „Kaski“ (visos Turkija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių