Vilniuje – tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras

Ketvirtadienį sostinėje startuoja jau septintasis tarptautinis neįgaliųjų teniso turnyras - "Lithuanian open 2015", kuriame savo jėgas išbandys net 36 dalyviai iš 12 pasaulio šalių. Pirmą kartą į turnyrą Lietuvoje atvyksta žaidėjai iš Švedijos, Graikijos, Turkijos, Ispanijos, Armėnijos, Rusijos, Baltarusijos.

Turnyre jau ne pirmą kartą taip pat varžysis žaidėjai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos bei Lietuvos. Mūsų šaliai atstovaus Vytautas Balsys, Aleksandras Olechnovičius, Aivaras Rudenis ir Janas Visockis.

Specialiai tarptautinio turnyro proga pirmą kartą į Lietuvą atvyksta ir turnyre žais Moldovos Respublikos Jaunimo ir sporto ministras Sergejus Afanasenka.

"Tikrai didelė garbė mūsų šaliai sulaukti tokio svečio, kuris tapęs sporto ministru deda visas pastangas, kad neįgaliųjų tenisas taptų populiarus Moldovoje. Lygiai prieš aštuonerius metus susipažinome su juo Baltarusijoje vykusioje vienoje sporto šventėje. Tuomet mus abu negalia privertė pagalvoti apie tokio pat likimo žmones bei jų poreikį taip pat jaustis pilnaverčiais ir sporto bendruomenėje, tad neįgaliųjų tenisas buvo tikrai puikus atradimas. Nors šiuo metu neįgaliųjų tenisas Lietuvoje yra geriau išvystytas, tačiau Moldova taip pat stengiasi mus vytis. Mūsų šaliai reikėjo kelių metų, kad į ją dabar jau norėtų atvykti žaidėjai iš įvairiausių pasaulio šalių. Užsieniečiai pradėjo daugiau domėtis mūsų šalimi bei giria sąlygas, kuriomis galima žaisti neįgaliųjų tenisą pas mus", - pasakoja Ministro Pirmininko visuomeninis konsultantas neįgaliųjų klausimais Aleksandras Pacevičius.

"Lithuanian open 2015" turnyro kovos ketvirtadienį prasidės 9 val. ryte Vilniuje esančioje SEB arenoje (Ąžuolyno g. 7).

Geriausieji šių metų dalyviai paaiškės po finalinių kovų, vyksiančių gegužės 10 d. nuo 10.00 val.

Septintajame tarptautiniame turnyre bus tradiciškai varžomasis moterų ir vyrų kategorijose.

Tarptautinį turnyrą sostinėje organizuoja Vilniaus teniso akademija, Lietuvos teniso sąjunga drauge su VšĮ "Ypatingi žmonės", Lietuvos aktyvios reabilitacijos asociacija ir VšĮ "Sveikas miestas".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių