Vilnietės vėl įtikinamai nugalėjo „Hoptrans-Sirenų“ ekipą

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės atsidūrė ant prarajos slenksčio. Lino Šalkaus treniruojama ekipa pralaimėjo antrąsias Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalo rungtynes ir serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo 0-2.

Laikinosios sostinės krepšininkės savo žiūrovų akivaizdoje 50:72 (19:17, 13:15, 9:20, 9:20) turėjo pripažinti Rimos Valentienės vedamos Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos pranašumą.

Pirmąjį tarpusavio susitikimą sostinėje 76:45 lengvai laimėjo šeimininkės.

Prasidėjus trečiajam kėliniui švieslentėje dar degė lygybė (34:34), tačiau vilnietės netrukus šovė į priekį 18:3 ir susikrovė dviženklį pranašumą (52:37). Paskutiniame ketvirtyje „Kibirkštis-VIČI-IKI“ dar kartą spurtavo 8:0 ir atgal nebesižvalgė (64:45).

„Hoptrans-Sirenų“ ekipai negalėjo padėti Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė.

„Hoptrans-Sirenos“: Eglė Tarasevičiūtė 12, Eglė Sarapaitė 9, Indrė Keršulytė 7.

„Kibirkštis-VIČI-IKI“: Rima Valentienė 18, Lina Pikčiutė 13, Kristina Vengrytė 10, Mantė Kvederavičiūtė 9, Vita Kuktienė 9, Greta Šniokaitė 8.

Trečiasis serijos mačas ketvirtadienį (04.25) vyks Vilniuje.

Linas Šalkus („Hoptrans-Sirenų“ vyr. treneris): „Sakykime, kad tai buvo dviejų kėlinių rungtynės. Pirmoji mačo pusė buvo graži ir azartiška, o antroje išryškėjo meistriškumo ir lyderių trūkumas. Kovėmės, ką galėjome, tą parodėme. Nuovargis mūsų nekaustė, kadangi varžovės žaidė praėjusią savaitę, o ne mes. Nepasakyčiau, kad gynyba buvo prasta, bet puolime trūko taškų. Merginoms sakiau, kad bet kokiu atveju šią savaitę baigsime sezoną. Pirmiausiai turime gerbti varžoves ir žiūrovus. Gali kažkas nesigauti, bet turime eiti ir kovoti. Nesakome, jog nuvažiuosime į Vilnių ir ten viskas pasibaigs.“

Eglė Tarasevičiūtė („Hoptrans-Sirenų“ puolėja): „Rezultatas nelabai atspindi kovos aikštelėje. Du kėlinius su varžovėmis žaidėme taškas į tašką ir tik trečiame ketvirtyje, kaip visada, palūžome. Norėjome šioje serijoje dar grįžti į namus. Galbūt dar ir pavyks tai įgyvendinti. Vis dar nenuleidžiame rankų ir kovojame tiek, kiek galime. Rasos praradimas jaučiasi labai, kadangi šiandien ant suolo buvo tik aštuonios žaidėjos.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių