Vilniaus tinklininkų žygis link Baltijos čempionato medalių nutrūko ketvirtfinalyje

  • Teksto dydis:

"Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley" tinklininkams nepavyko patekti į "Credit24" Baltijos vyrų Čempionų lygos pusfinalį. Vilniečiai šeštadienį namuose 0-3 (15:25, 23:25, 20:25) nusileido "Rakvere VK" (Estija) ekipai ir pralaimėjo seriją iki dviejų pergalių 0-2.

Vilniaus klubui nesėkmingai prasidėjo rungtynės ir po itin nesėkmingo pirmojo seto vidurio atsiliko nuo varžovų. Antrajame ir trečiajame setuose Vilniaus klubas bandė "kabintis" į rungtynes, tačiau setų pabaigose tiksliau žaidė svečiai.

Vilniaus ekipos neišgelbėjo ir į rikiuotę grįžęs ukrainietis Dmitrijus Šlominas. Rankos traumos padarinius jautęs tinklininkas žaidė ne sau įprastoje kėlėjo pozicijoje, o puolėjo. 9 taškus Vilniaus klubui pelnė Artūras Vasiljevas, 8 - Jonas Rakickas, 7 - Robertas Juchnevičius, 6 - Daumantas Katinas.

"Mes šį kartą visiškai nesužaidėme. Varžovai žaidė tiksliau, nedarė jokių nesąmonių. Nesame vaikų kolektyvas, bet žaidimo nebuvo. Gal šiek tiek geriau žaidėme nei pirmajame susitikime, bet negaliu nieko pasakyti apie mūsų žaidimo kokybę, valią, charakterį. Taip, mes stengėmės, bet rezultatas yra toks, koks yra, - mintimis dalinosi Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis. - Ši serija parodė, kokia didelė netektis mums buvo D. Šlomino trauma. Jo įtaka ir svarba mūsų kolektyve yra didžiule".

Pirmąsias rungtynes Estijoje vilniečiai pralaimėjo 0-3 (18:25, 21:25, 22:25). Reguliariajame sezone Vilniaus klubas buvo ketvirtas, o Rakverės - penktas.

"Pirmajame susitikime mes pasinaudojome tuo, kad vilniečių lyderis D. Šlominas nežaidė. Jų žaidimas, netekus svarbaus žaidėjo, suprastėjo. Vilniuje situacija buvo panaši. Nors Dmitrijus jau žaidė, Vilniaus ekipa turėjo keisti žaidėjų pozicijas ir jiems pritrūko laiko susistyguoti. Savo ekipos žaidimu nesu patenkintas, bet tokiame čempionato etape svarbiausias yra rezultatas", - sakė "Rakvere VK" treneris Urmas Tali.

Praėjusiais metais vilniečiai taip pat pasirodymą baigė ketvirtfinalyje.

"Negaliu sakyti, kad žaidėjai netobulėja. Jie patobulėjo, bet tinklinyje didelę reikšmę turi charakteris. Iš dalies tokį rezultatą lėmė ir mano komplektacijos klaidos. Iš kitos pusės, pasirinkimo didelio neturime. Kalbant apie ateitį, tai man motyvacijos siekti geresnių rezultatų tikrai nepritrūks, o kalbant apie vaikinus, tai bus jų kiekvieno asmeninis apsisprendimas. Ketvirtfinalis parodė, ko kiekvienas žaidėjas yra vertas, nes tai buvo svarbiausios sezono rungtynės. Reguliariajame sezone rungtynių reikšmė yra mažesnė, todėl ir sublizgėti galima dažniau. Reikia šiame gyvenime kovoti. Taip, visi klystame, visi krentame, bet po to galima liūdėti arba galima atsikelti ir vėl stoti į kovą. Tai žaidėjų pasirinkimas. Iš kiekvienos situacijos galima kažko pasimokyti ir pasidaryti išvadas, todėl mes neturime teisės liūdėti", - pabrėžė V. Burakinskis.

Į pusfinalį taip pat pateko dar du Estijos klubai - "Parnu VK" ir Talino "Selver". Tartu "Bigbank" (Estija) ir Uozuolniekų "Poliurs" (Latvija) poroje prireiks lemiamų, trečiųjų, rungtynių.


Šiame straipsnyje: Tinklinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių