Vilniaus tinklininkų laukia Baltijos lygos favoritų iššūkis

  • Teksto dydis:

Po beveik mėnesio pertraukos šį savaitgalį į aikštelę „Credit24 Champions league“ Baltijos tinklinio lygos rungtynėse sugrįš „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ tinklininkai. Antrojo rato starte vilniečių iškart laukia rimtas iššūkis – šeštadienį sostinės ekipos Taline žais su viena iš lygos favoričių, vietos „Selver“ ekipa. Sekmadienį vilniečiai kovos su šį sezoną jau nugalėta TTU komanda.

Prieš pat Naujuosius metus „Selver“ ekipa nesugebėjo iškovoti Estijos taurės, kuomet finale 2:3 nusileido Pernu „Vorkpaliklubi“ komandai. Talino ekipos strategas Raineris Vassiljevas prieš rungtynes gyrė vilniečių žaidimą, tačiau sakė žiūrėsiąs savo problemų. „Po šventinės pertraukos tik šią savaitę paėmėme kamuolius į rankas, iki tol dirbome su fiziniu parengimu, bet manau, kad sezono vidury tos savaitės mums pakaks tam kad atsigauti. Vilniečiai žaidžia gerą tinklinį, todėl Taline turėsime įdomų vakarą“, - teigė R. Vasiljevas.

Tuo tarpu „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komandos strategas Vasilijus Burakinskis teigė, jog į Taliną keliauja pasitikrinti jėgų. „Taip, pralaimėjome jiems namie 0:3, bet šį kartą turėsime dar vieną galimybę išnaudoti visą savo potencialą. Komanda laukia šios išvykos, turėsime puikią progą pamatyti, ko esame verti“, - pasakojo V. Burakinskis.

Šiuo metu „Selver“ Baltijos tinklinio pirmenybių lentelėje su 31 tašku žengia 3-ti (11 pergalių, 2 pralaimėjimai), vilniečiai rikiuojasi 4-ti (9 perg. ir 4 pral.), jų kraityje – 26 taškai.

Tuo tarpu sekmadienį „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ tinklininkai sieks antrosios pergalės šį sezoną prieš Talino TTU komandą. „Nors Talino universiteto jaunuoliai turnyre yra tik priešpaskutiniai, per pastarąjį mėnesį jie galėjo pagerinti savo žaidimą, todėl privalėsime nusiteikti sunkiai kovai. Praėjusį sezoną išvykoje su jais vargome, laimėjome tik po 5 setų kovos“, - kalbėjo sostinės ekipos treneris V. Burakinskis.

„Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ žaidėjai per šventes rankų sudėję nesėdėjo. Turėję vos kelias laisvas dienas, tinklininkai gerino savo fizinį pasirengimą bei technikos elementus. „Beveik mėnesį neturėjome rungtynių, o tarpą tarp pirmojo ir antrojo rato išnaudojome efektyviai - tobulinome visus technikos aspektus bei akcentavome fizini pasirengimą, nes nuo ateinančio savaitgalio iki balandžio vidurio žaisime beveik kiekvieną savaitgalį. Matau, kad dauguma komandos žaidėjų per šį laikotarpį sustiprėjo ir patobulėjo. Bus labai gerai, jei visa tą įdirbį sugebėsime atskleisti oficialiose rungtynėse“, - pasakojo V. Burakinskis.

Antrajame „Credit24 Champions league“ Baltijos tinklinio lygos rate vilniečiai sau kelia tikslą išsilaikyti pirmajame lygos ketverte ir taip užsitikrinti aikštės pranašumą atkrintamosiose varžybose.

Įdomu tai, jog Latvijos Uozolniekų „Poliurs“ ekipą papildė Londono olimpinių žaidynių paplūdimio tinklinio turnyro bronzos laimėtojas – Martinšas Plavinšas bei jo dabartinis partneris Haraldas Regža. Šie vyrukai jau keletą metų dalyvauja paplūdimio tinklinio pasaulio taurės etapuose ir yra Europos žaidynių Baku bronzos laimėtojai. Pirmojoje tarpusavio dvikovoje Vilniuje „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komandą svečius iš Ozolniekų nugalėjo 3:2. Antroji tarpusavio dvikova vyks vasario 5 dieną, Latvijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių