Vilniaus sporto festivalis pasiūlys gausybę visiems prieinamų rungčių

  • Teksto dydis:

Gausybę sporto šakų po bendru stogu suvienijantis Vilniaus sporto festivalis suteikia kiekvienam sporto aistruoliui bent kelioms akimirkoms pabūti profesionalaus sportininko kailyje.

Spalio 4-5 dienomis Vilniuje parodų ir kongresų centre "Litexpo" vyksiančioje sporto šventėje nebus laiko kada nuobodžiauti.

"Šiemet festivalis stebins įvairiausių renginių gausa, tarp kurių net ir išrankiausias sporto entuziastas ras sau įdomią sporto šaką, - sako stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas. Galiūnas pabrėžia, kad ketvirtus metus vyksiantis festivalis kaskart pritraukia vis daugiau sportininkų bei žiūrovų. - Kiekvienais metais į sporto šventės programą įtraukiame naujų rungčių žiūrovams bei kokybiškų užsiėmimų. Šiemet daug dėmesio skirsime sporto ir sveikos gyvensenos edukacijai", - teigia "Savickas Classic" turnyro sumanytojas.

Sporto festivalio metu vyks "Savickas Classic" kultūrizmo, klasikinio kultūrizmo, kūno fitneso, bikini turnyrai, startuos galiūnų Čempionų lygos etapas bei Europos galiūnų mėgėjų čempionatas. Jame šiemet dalyvaus apie keturiasdešimt sportininkų iš įvairių Europos valstybių. Lietuvai pirmenybėse atstovaus Mindaugas Jaras, Kęstutis Daugėla, Marius Beniušis bei Darius Janutis.

Galiūnų čempionų lygos "Savickas Classic" etape varžysis trys lietuviai - Marius Lalas, Saulius Brusokas, Vidas Blekaitis.

Lankytojai renginyje galės išvyst laisvųjų imtynių turnyrą. Jame dėl apdovanojimų grumsis septyniasdešimt sportininkų. Pasak imtynių federacijos direktoriaus Valdo Malinausko, į festivalį atėję žiūrovai galės ne tik pažiūrėti imtynių kovų, bet ir patys sudalyvauti įvairiose, su kovos veiksmais susijusiose rungtyse.

"Įrengsime masvrestlingo aikštelę ir žiūrovai joje galės susigrumti vienas prieš kitą. Tai labai azartiškas, įtraukiantis sportas, suteikiantis progą tarpusavyje pasigalynėti net ir mažai sportu besidomintiems žmonėms", - teigia V.Malinauskas. Imtynininkai specialiai vaikams planuoja įrengti atskirą aikštelę, kur bus varžomasi tarpusavyje klūpant.

Mėgstantiems aktyvų laisvalaikį bus galima sudalyvauti kvapą gniaužiančioje 5 km ilgio "Spausk ir bėk" varžybose, kuriose dalyvauti gali kiekvienas norintysis. Varžybų dalyviams pirmiausia nuo krūtinės reikės išspausti savo svorį, o paskui nubėgti penkių kilometrų distanciją. Kiekvienas savo kūno svorio štangos paspaudimas nuo krūtinės nuo bėgimo laiko atima trisdešimt sekundžių. Žinant savo kūno fizinę ištvermę, galima beveik užsitikrinti laimėtojo vardą atlikus tik spaudimo pratimą.

"Spausk ir bėk" varžybos yra populiarios visame pasaulyje ir pritraukia daug sporto entuziastų. Varžybų įkūrėjas ir organizatorius yra Austrijos ir JAV kultūristas, žymus aktorius ir respublikonų politikas Arnoldas Schwarzeneggeris.

Tie, kurie norės pasivaržyti tarpusavyje jėgos zonoje ras trijų veiksmų rungtį. Ši rungtis yra identiška jėgos trikovei, tik dalyvis gali rinktis vieną iš trijų veiksmų (svorio spaudimas nuo krūtinės, pritūpimai su štanga, svorio atkėlimas nuo žemės) ir varžytis tik viename veiksme.

Jėgos zonoje pirmą kartą bus surengtas stipriausios rankos turnyras, kurio tikslas - išsiaiškinti kas Lietuvoje turi stipriausius pirštus.

Festivalio metu vyks ir sporto mugė, kurioje ne tik bus galima įsigyti su sportu ir laisvalaikiu susijusių prekių, bet ir vienoje vietoje rasti virš šimto sostinės sporto klubų.

"Norime pakviesti sostinės gyventojus aktyviai leisti laisvalaikį, todėl ir organizuojame sporto mugę. Joje šeimos, susipažinusios su konkrečiomis sporto šakomis, galės lengviau apsispręsti, kokia sporto šaka tinka jų atžaloms, gaus išskirtinius pasiūlymus bei turiningai praleis laiką sveikos gyvensenos seminarų zonoje", - aiškina sporto festivalį organizuojančio viešosios įstaigos "Sveikas miestas" direktorius Mantas Paulauskas.

Vilniaus sporto festivalyje šiemet bus galima varžytis rankų lenkimo varžybose, trijų veiksmų jėgos turnyre, prisitraukimų prie skersinio rungtyje, savo svorio štangos spaudimo varžybose, gatvės gimnastikos ištvermės varžybose, atsispaudimų nuo lygiagrečių rungtyje, vyks atviros įvairių sporto šakų treniruotės.

Vilniaus sporto festivalis šiemet apjungia jau tradiciniais renginiais tapusius Vilniaus sporto mugę, bei Tarptautinį sporto festivalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
čia bus Ž. Savicko pinigėlių plovimo fiesta /

gediminas00

gediminas00 portretas
cia ne sporto muge, o kazkokia kacialkes fiesta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių