Vilniaus rankinio derbis: ledo ritulio elementai ir geltonos kortelės treneriams

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Vilniuje vykęs Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos derbis tarp dviejų sostinės komandų išsiskyrė emocingumu.

VHC "Šviesos" ir HC "Vilniaus" ekipų susitikimas baigėsi "Vilniaus" pergale rezultatu 33:29 (17:17), tačiau rungtynių baigtis paaiškėjo tik paskutinėmis minutėmis.

Visą rungtynių laiką "Šviesai" teko vytis varžovus, kurie vis išsiverždavo į priekį 1-2 įvarčiais. Vienu metu pirmajame kėlinyje "Vilniaus" rankininkai sugebėjo susikrauti ir 5 įvarčių persvarą, tačiau iki pertraukos "Šviesa" sugebėjo rezultatą išlyginti.

Antrojo kėlinio pabaigoje, kai komandas teskyrė du įvarčiai, iniciatyvos ėmėsi žaidžiantysis "Vilniaus" treneris Petras Raupėnas, pelnęs iš eilės tris įvarčius ir taip įtvirtinęs savo komandos pranašumą.

P. Raupėnas buvo rezultatyviausias "Vilniaus" gretose - jis pelnė 11 įvarčių, 7 pridėjo Tadas Padoskis, 6 (3 iš 7 m) - Martynas Lapinskas, 5 - Martynas Žala.

"Šviesai" taip pat 11 įvarčių pelnė Valdas Drabavičius, po 4 įmetė Karolis Antanavičius, Dovydas Jurašius ir Tadas Rasakevičius, 3 - Ignas Jonuška.

Dėl itin svarbių taškų ir pakilimo į trečiąją turnyrinės lentelės vietą kovojusios sostinės komandos demonstravo ir greitą rankinį, ir neįtikėtinai realizuotus metimus, ir, deja, nesportinį elgesį.

Antradienio susitikimas tapo antrosiomis lygos rungtynėmis iš eilės, kai už rankininkui nederamą elgesį žaidėjui buvo skirta raudona kortelė. Šeštadienį jos buvo parodytos rungtynių tarp Kauno "Granito-Kario" ir Varėnos "Ūlos" metu - susikibusiems Deivydui Virbauskui ir Laurynui Petrušiui. Šįkart jos nusipelnė HC "Vilniaus" žaidėjas Simas Stankevičius, varžovą stabdęs rankiniui nebūdingu, dažniau ledo ritulyje matomu judesiu. Už pavojingą žaidimą S. Stankevičiui buvo parodyta raudona kortelė ir jam rungtynės baigėsi jau 23-iąją minutę.

Po geltoną kortelę už netramdomas emocijas buvo parodyta "Šviesos" treneriui Raimondui Maldžiui bei "Vilniaus" treneriui Andrej Tumas.

Tadas Padolskis (HC "Vilnius"): "Kiekvieną kartą Vilniaus derbis yra kažkas tokio abiem komandoms, dažniausiai viską nulemia smulkmenos, taip buvo ir čia. Nesakyčiau, kad braška gynyba, diktuoja viską varžybų tempas - kaip jį pajaučiame iš pradžių, taip viskas ir dėliojasi. Mes jau įpratę vieni prie kitų, kiekvieną sezoną su "Šviesa" susitinkame įvairiuose turnyruose, tai galima sakyti, kad ir jie mums, ir mes jiems esame nepalankus varžovas."

Antanas Taraskevičius (VHC "Šviesa" treneris): "Buvo geros rungtynės, reikia objektyviai pripažinti, kad "Vilnius" buvo geresni, reikia juos pasveikinti. Jie turi daug patyrusių žaidėjų, o pas mus net šeši yra moksleiviai. Šiandien nepavyko apsiginti, padarėme klaidų puolime, mesdami tolimus metimus. Jie ramiau sužaidė puolime, o mes padarėme per daug klaidų. Šiandien laimėjo ne jaunystė, o patirtis. Be to, šiandien tik sužinojome, kad buvo diskvalifikuotas vienas mūsų žaidėjų, Artūras Švilpa, jo mums labai trūko, nors jį pakeitęs Ignas Jonuška irgi neblogai sužaidė šį susitikimą. Pralaimėjome mūšį, bet nepralaimėjome karo, karas bus per atkrintamąsias."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių