Vilkyčių trasoje laukiama pajėgių svečių

  • Teksto dydis:

Vidurvasarį automobilių sporto gerbėjai kone kiekvieną savaitgalį lepinami aukščiausio lygio reginiais.

Vos nutilus variklių riaumojimui lietuviškojo LeMano trasoje greta Palangos liepos 29 d. žmonės kviečiami į Vilkyčių autosporto kompleksą stebėti Baltijos šalių, Lenkijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato kovų.

Šios varžybos – unikali galimybė įvertinti geriausių ralio kroso meistrų iš Lenkijos sugebėjimus bei palyginti juos su mūsiškių sportininkų meistriškumu Sutarus dėl bendradarbiavimo su Lenkijos automobilių sporto federacijos vadovais, šiais metais vienas Lietuvos čempionato etapas vyks Torunėje, o lenkai vieną kartą susigrums Vilkyčiuose. "Iš viso Lenkijos ralio kroso čempionato kiekviename namų etape rungiasi apie 80 automobilių. Pas mus į svečius atvyks per 30 sportininkų, kurie grumiasi dėl pačių aukščiausių pozicijų turnyrinėje lentelėje, todėl jau dabar galima prognozuoti, kad šios varžybos bus turtingos azartiškos kovos", – pabrėžia LASF Kroso komiteto vadovas ir Vilkyčių trasos šeimininkas Kazimieras Gudžiūnas. Kad šios prognozės ne iš piršto laužtos, liudija dalyvių sąrašas. "Open / Super Cars" klasėje mūsiškiams lyderiams Pauliui Pleskovui ir Šarūnui Glikui teks atlaikyti Marcino Gagackio su "Mistubishi Lancer Evo IX", Dariuszo Topolewskio su "VW Polo GTI RX", Marcino Lisickio su "Ford Fiesta RX", Tomaszo Kucharo su "Peugeot 208 RX" ir dar keleto lenktynininkų, vairuojančių superautomobiliams prilygstančias charakteristikas turinčią techniką. Sportininkai iš Lenkijos dvigubai padidins konkurenciją ir "Touring Cars 2000" bei "Super 1600" klasėse.

"Lenkijoje ralio kroso discipliną pasirinkę sportininkai maždaug prieš 4–5 metus išgyveno tam tikrą krizę, kai finansinių sunkumų patyrė senieji čempionato rėmėjai. Tada buvo varžybų kalendorius susitraukęs iki minimumo, o konkurencija sumenko. Tačiau dabar kaimynai vėl išgyvena pakilimą, jų trasos Torunėje ir Varšuvoje atitinka aukščiausius europinius standartus, yra nė kiek ne prastesnės, nei įrengtos Bikerniekuose. Beje, spalio pradžioje Torunėje kaip tik ir paaiškės, kas šiais metais taps Lietuvos čempionais", – pasakoja K.Gudžiūnas.

Šįkart Vilkyčiuose bus galima stebėti ir mūsų akiai egzotiškai atrodančių Lenkijos čempionate "Sciecento Cup" bei "Fiat 126 Cup" klasėse startuojančių automobilių kovas. Itin gausi, turinti devynis dalyvius, "BMW E36" ralio kroso meistrų klasė. Pati mažiausia, tačiau galinti daugiausia emocijų sukelti klasė "Junior 1000". Joje viso labo trys pirmuosius žingsnius automobilių sporte žengiantys vaikai – Raminta Jankauskaitė, Valdas Mikužis ir Normantas Lepšys. Vienuolikmetė Raminta vairuos "Opel Corsa", o abu berniukai – "Toyota Yaris" automobilius. Iš viso antrajame Baltijos šalių, Lenkijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato etape startuos 58 sportininkai. Šios lenktynės dedikuotos Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių