„Vėtra“ palaužė „Šilutę“ vienu įvarčiu

"Šilutės" ekipa sekmadienį A lygos 21-ojo turo rungtynėse patyrė jau 17-ąjį pralaimėjimą, tačiau lengvai taškų varžovams neatidavė - Vilniaus "Vėtra", kaip ir paskutiniame komandų tarpusavio susitikime, įveikė lygos autsaiderį tik vieno įvarčio persvara.

Gegužę "Vėtros" ir "Šilutės" dvikovoje nugalėtojas paaiškėjo tik rungtynių pabaigoje, o komandų treneriai neišlaikę įtampos viešai konfliktavo. Šį kartą taip pat vyko gana atkakli kova, o strategų nuomonė išsiskyrė jau po mačo, vertinant susitikimo eigą.

"Rungtynės buvo praktiškai lygios, - sakė "Šilutės" vyr. treneris Eugenijus Riabovas. - Mes turėjome pora progų pirmajame kėlinyje, o "Vėtra" įmušusi galėjo antrajame kėlinyje padidinti persvarą."

"Šilutė" pavojingų progų praktiškai nesukūrė - prieštaravo svečių strategas Virginijus Liubšys. - Mes įmušėme įvartį ir apsigynėme."

"Rungtynių pradžioje Tadas Straleckas iš geros pozicijos mušė šalia vartų. Vėliau sudelsė smūgiuoti Audrius Juozaitis", - pasakojo apie neišnaudotus savo ekipos šansus E.Riabovas.

"Vėtra" iki pirmojo įvarčio taip pat turėjo galimybę, bet Gediminas Butrimavičius iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo šalia vartų. Vis tik svečiams pavyko išsiveržti į priekį po standartinės situacijos - Anatolijus Ostapas pakėlė kampinį ir pasižymėjo Tadas Kijanskas, kuris į "Vėtrą" persikėlė būtent iš "Šilutės".

Po pertraukos "Vėtra" galėjo įtvirtinti progą, bet įmušti nesugebėjo. "Labai gerą progą antrajame kėlinyje turėjo Marekas Andraščikas. Po perdavimo jis kamuolį pataikė į gynėją. Po kelių minučių galva iš keturių metrų atstumo mušė Gediminas Butavičius, bet jis pataikė tiesiai į vartininką" , - prisiminė V.Liubšys.

"Šilutės" ekipa bandė spausti varžovus, bet rimčiau varžovų vartams grasinti nebesugebėjo. Be pralaimėjimo, A lygos autsaideriams vadovaujantį E.Riabovą nuliūdino ir trauma: "Praradome labai svarbų žaidėją - sunkiai susižeidė gynėjas Edvardas Gaurilovas. Jam per alkūnę lūžo ranka".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių