Vasaros karščiai pakeitė „300 Lakes Rally“ ralio programą

Šeštus metus iš eilės Zarasuose vykstančio "300 ežerų ralio" organizatoriai dėl įsivyravusių karščių priversti koreguoti varžybų planą. Atsižvelgiant į oro sąlygas ir lenktynininkų pageidavimus, nuspręsta leisti ekipažams antrą ralio dieną startuoti kas dvi minutes, kad sportininkai išvengtų kylančių dulkių. Dėl to teko atšaukti dešimtąjį greičio ruožą "SB lizingas".

Iš viso šių metų "300 Lakes Rally" ralio trasa Zarasų ir Visagino apylinkėmis turėjo nusidriekti 142,15 km. Atsiradus pakeitimams, ji sutrumpės kiek daugiau nei 13 km. Tad po pakeitimų antrąją varžybų dieną lenktynininkai nuvažiuos apie 80 kilometrų.

Ralio organizatoriai susidariusią situaciją vadina "force majeure", tačiau neabejoja, kad atsisakius organizuoti 10-ąjį greičio ruožą "SB lizingas", ralio aistruoliai atras kitas įspūdingas vietas. Juolab kad šias lenktynes garsinantys didieji tramplinai su "Big Jump" arena netoli Salako ir kitos žiūrovų zonos, kaip ir kasmet, laukia ten susirenkančių daugiatūkstantinių minių.

"Praėjusi naktis buvo itin darbinga. Pavyko iš naujo sudėlioti visą ralio programą - perstatyti medikų, saugos tarnybų ir kitų atsakingų asmenų postus. Padarėme viską, kad sportininkai visą dieną galėtų startuoti kas dvi minutes. Pirma varžybų diena parodė, kad vėjui nurimus, dulkės nespėja išsisklaidyti net ir per dvi minutes, tad rizikuoti važiuojant dažniau būtų beprasmiška, - apie neplanuotas renginio naujoves informavo vienas "300 Lakes Rally" organizatorių Maris Simsonas. - Dėl išsitęsusių tarpų tarp dalyvių važiavimų ralio programa pailgės apie pusantros valandos - keli greičio ruožai prasidės kiek anksčiau ir visi pasibaigs maždaug pusvalandžiu ar dar vėliau. Tikimės žiūrovų supratingumo."

Dar gerokai prieš renginį artėjančias "300 Lakes Rally" varžybas lenktynininkai vadino karščiausiu vasaros raliu. Akivaizdu, kad šis epitetas įgavo prasmę, mat sinoptikai prognozuoja, kad termometrų stulpeliai aplink Zarasus šeštadienį turėtų pakilti gerokai virš 30 laipsnių.

"Kad ir kaip būtų gaila praleisti legendinį "Gražutės" greičio ruožą, vis dėlto turime suprasti, kad visa tai daroma dėl mūsų visų saugumo. Panašu, kad antra ralio diena bus tokia pat karšta, kaip ir pirmoji, todėl organizatorių sprendimas atsisakyti vieno iš greičio ruožų lenktynininkams taps šokiu tokiu išsigelbėjimu. Startuoti kas minutę būtų tiesiog neįmanoma dėl ore tvyrančių dulkių, o važiuodami kas porą minučių jau galėsime įžiūrėti kelią, - prasidedant antrai "300 Lakes Rally" dienai kalbėjo lenktynininkas Deividas Jocius. - Visų aistruolių tikimės sulaukti likusiuose septyniuose greičio ruožuose."

Kaip jau tapo tradicija, vakare lenktynes vainikuos paskutinis greičio ruožas su dirbtiniais tramplinais Zaraso saloje. Po ralio finišo visų susirinkusiųjų lauks triukšminga apdovanojimų ceremonija ir šventinis koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių