Vandens motociklų čempionato kulminacija – jau netrukus

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Elektrėnų mariose baigėsi Rytų Europos šalių vandens motociklų čempionatas, kuris kartu buvo ir Lietuvos čempionato antrasis etapas. Puikiai varžybose pasirodė Kauno komanda „Automotospindesys“, triumfavusi bendroje įskaitoje ir susikrovusi solidų pranašumą prieš lemiamą varžybų etapą.

Čempionate be šeimininkų lietuvių varžėsi sportininkai iš Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos.

Ypač įdomiai ir dramatiškai klostėse varžybos „Runabout Pro Stock“ klasėje.

„Reikėjo reabilituotis po nesėkmingo Europos čempionato. Padariau dviejų savaičių pertrauką ir vėl sugrįžau į vėžias. Aišku, pats buvau dėl visko kaltas ir nėra ko skųstis. Dabar buvome naujai paruošę techniką ir tai leido būti konkurencingu. Pirmajame plaukime buvau pirmas, antrajame – trečias, o paskutiniame vėl pirmas. Po dviejų pirmųjų plaukimų situacija susiklostė taip, kad aš ir Europos čempionas Tomas Gurkšnys turėjome po vienodą taškų skaičių, o trečioje vietoje žengęs lenkas atsilikinėjo tik dviem taškais. Viską lėmė paskutinis plaukimas. Džiugu, kad sugebėjau užimti pirmąją vietą“, – teigė „Automotospindesys“ lenktynininkas Mindaugas Jačiauskas.

Komandinėje įskaitoje Elektrėnuose nugalėjo laikinosios sostinės ekipa „Automotospindesys“ – be M. Jačiausko čempionu GP klasėje tapo Nerijus Juodis.

Nesėkmingai šį kartą varžybos susiklostė Audriui Pikčiui, kuris dėl nugaros skausmų buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. Taškų Kauno ekipai pridėjo komandos treneris Deivis Zizas, kuris „Runabout Spark“ klasėje finišavo trečias.

„Puikiai pasisekė komandinėse varžybose. Keturiais taškais aplenkėme „Aquamariner“ komandą, devyniais – „Getnord“. Po šio etapo artimiausią persekiotoją lenkiame gana solidžiu taškų skirtumu“, – džiaugėsi M. Jačiauskas.

Po dviejų etapų „Automotospindesys“ 28 taškais lenkia antroje vietoje žengiančius „Getnord“ ekipos lenktynininkus ir 49-iais taškais trečioje vietoje esančią „Aquamariner“ komandą.

Pirmasis Lietuvos čempionato etapas vyko Birštone, o paskutinės ir lemiamos lenktynės Kauno mariose vyks rugsėjo 8-9 dienomis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jaronimas

Jaronimas portretas
Šituos pridurkėlius laikas pist nx iš bet kokio vandens kol nevėlu !!! Tegu varo ridisėlių sėt neteršę ekosferos !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių