Valstybės dieną švęs bėgimo trasoje

  • Teksto dydis:

„Tokie renginiai turi savo išskirtinę aurą“, - teigia bėgime „Aplink Žaliuosius ežerus“ startuosiantis Aidas Ardzijauskas.

Vienas ištvermingiausių Lietuvos sportininkų A.Ardzijauskas, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 100-mečio proga įveikęs 8000 km nuo Senegalo sostinės Dakaro iki Vilniaus, liepos 6 d. su dar keliais šimtais bėgimo entuziastų stos prie 11,4 km distancijos starto linijos Žaliųjų ežerų pakrantėje.

Jau 29-tą kartą rengiamas bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ skirtas Valstybės dienai ir Žalgirio mūšio 608-osioms metinėms.

Bėgimo dalyviai, kaip ir kiekvienais metais, varžysis šešiose amžiaus grupėse – vyrai ir moterys iki 16 m., 16–30 m., 30–40 m., 40–50 m., 50–60 m., 60 m. ir vyresni. Kiekvienas finišavęs gaus atminimo medalį, o absoliutūs nugalėtojai ir prizininkai bus apdovanoti taurėmis, medaliais ir piniginiais rėmėjų prizais.

Prieš 15 metų bėgime „Aplink Žaliuosius ežerus“ pradėjęs dalyvauti A.Ardzijauskas šiemet užsiregistravo vienas pirmųjų. Baltijos jūrą apibėgęs ir daug kitų stulbinančių iššūkių įveikęs sportininkas neslepia – šis renginys jį traukia savo ilgaamžiškomis tradicijomis, prisiminimais, istorija, kurios neturi naujai organizuojami bėgimai.

„Šie tradiciniai bėgimai yra mažiau komerciniai, turi tam tikros nostalgijos. Juose smagu susitikti su senais draugais, prisiminti, kaip čia bėgome prieš dešimt metų, pastebėti, kaip pasikeitė trasa, kaip pasenome mes patys. Tai lyg grįžimas į jaunystę“, - tikino A.Ardzijauskas.

Prieš startą bėgimo dalyviai drauge apšils mankštoje su patyrusiais treneriais. O trasoje atsigaivinti bėgikams padės ugniagesiai, prie finišo paruošiantys dirbtinį lietų.

„Kviečiame atvykti bėgimą bei gamtą mylinčius žmones ir įveikti 11,4 km ilgio trasą gražiausiomis Žaliųjų ežerų pakrančių vietomis“, - ragino vienos bėgimo rengėjų VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Jis pastebėjo, kad tarp dalyvių kasmet būna daug gerai žinomų pavardžių – šalies lengvosios atletikos rinktinės narė Monika Juodeškaitė, olimpietis maratonininkas Valdas Dopolskas. O pernai moterų lenktynes laimėjo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinės kandidatė Lina Batulevičiūtė.

Vilniaus dirbančiųjų sporto klubų sąjungos „Žalgiris“ pirmininkas Romualdas Budrionis prisiminė, kad pirmasis bėgimas buvo suorganizuotas 1989 m., šalies atgimimo laikotarpiu ir buvo skirtas Žalgirio mūšiui paminėti.

Į pirmąjį bėgimą susirinko apie 50 žmonių, vėliau kasmet dalyvių skaičius augo, o pernai susirinko 470 bėgikų.

Pirmieji bėgimai, skirti Žalgirio mūšiui, vykdavo liepos viduryje, tačiau liepos 6 d. pradėjus švęsti Valstybės dieną, šios dvi svarbios datos buvo sugretintos ir bėgimai „Aplink Žaliuosius ežerus“ pradėti rengti šventinę nedarbo dieną.

R. Budrionis pastebėjo, kad į renginį bėgikai susirenka iš skirtingų miestų, net užsienio, jų amžius, fizinis pasirengimas taip pat skiriasi.

Kiekvienas dalyvis nuo pat pirmojo bėgimo gauna atminimo medalį. Vienas bėgimo mėgėjas – Petras Pranckūnas – turi visus 28 medalius ir šiais metais bėgti „Aplink Žaliuosius ežerus“ užsiregistravo vėl.

„Renginiui tapus tradiciniu atsirado rėmėjų, o prieš maždaug šešerius metus prie mūsų iniciatyvos prisijungė VšĮ „Sveikas miestas“, labai tuo džiaugiamės, nes išaugus renginio mastui, savo jėgomis organizuoti jį tapo sudėtinga, – pastebėjo R. Budrionis. – Prisijungus daugiau patirties organizuojant masinius renginius turintiems iniciatyviems žmonėms, bėgimo lygis tapo dar aukštesnis“.

Bėgimą taip pat organizuoja Lietuvos sporto draugija „Žalgiris“ ir asociacija „Gėrnešys“.

* * *

Išankstinė registracija vyksta iki liepos 3 d., 24:00 val.:

https://www.zaliujuezerubegimas.begimotaure.lt/stages/1/registration

Varžybų dieną naujų dalyvių registracija nevykdoma, tik išduodami starto numeriai.

Dalyvio mokestis: 5 eurai registruojantis iki liepos 1 d. 24:00 val., vėliau – 10 eurų iki liepos 3 d. 24:00 val.

Senjorai, vaikai iš daugiavaikių šeimų, globos namų bėgime dalyvaus nemokamai.

Renginio programa:

Numerių ir laiko fiksavimo daviklių išdavimas 2018 m. liepos 6 d nuo 9:00 val. iki 10:30 val. starto vietoje.

Apšilimas – 10.50 val.

Startas – 11.00 val. prie Žaliųjų ežerų paplūdimio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių