V. Novickis: laukia didelė konkurencija

Kauno „Granitas-Karys“ galingai pradėjo Lietuvos vyrų rankinio lygos pirmenybes. Valdemaro Novickio auklėtiniai šią savaitę pasiekė jau antrąją pergalę iš tiek pat galimų.

Kauno halėje rankinio sirgaliai stebėjo titulų išsiilgusio „Granito-Kario“ ir Panevėžio „Grifo-R. Sargūno sporto gimnazijos-KKSC“ dvikovą. Prieš rungtynes buvo tikimasi, kad kauniečiai įrodys, jų pergalė Varėnoje nebuvo atsitiktinumas. Nors Panevėžio ekipa laikoma tokia, kuri gali nustebinti varžovus, šįkart staigmenų „grifai“ nepateikė – akistatą rezultatu 24:17 (14:7) laimėjo „Granitas-Karys“.

Nugalėtojams Modestas Štarolis, Paulius Šarkauskas ir Deivydas Virbauskas pelnė po 4 įvarčius, Vaidas Drevinskas įmetė 3.

Pirmajame ture Varėnos „Ūlos“ ir Kauno „Granito-Kario“ susitikimo favorite buvo laikoma laikinosios sostinės ekipa. Vis dėlto Kauno komandai dėl pergalės teko rimtai paplušėti, rungtynes ji laimėjo tik 2 įvarčių persvara – 22:24 (11:13).

„Granito-Kario“ gretose po 5 kartus pasižymėjo Vaidas Drevinskas ir Modestas Štarolis, 4 įmetė Paulius Šarkauskas, 3 – Deivydas Virbauskas.

- Kaip vertinate ekipos startą čempionate?, - pasiteiravome V.Novickio.

- Neblogai dėl iškovotų taškų, bet dėl žaidimo – kaip visada yra priekaištų. Bet sezono pradžiai tai normalu. Vyrai jaudinosi, ypač pirmajame ture Varėnoje. Ten buvo kažkokio blaškymosi, mieste tądien vyko didelė šventė – grybų šventė, mugė. Vaikinai išėjo pasidairyti, gal kiek per daug atsipalaidavo, o į aikštę žengė nesusikaupę. Likau nepatenkintas gynybos veiksmais.

- Tačiau su Panevėžio klubu vaizdas jau buvo geresnis?

- Trečiadienį su panevėžiečiais jau žaidėme padarę išvadas po pirmojo mačo. Pirmasis kėlinys tikrai pavyko, bet po pertraukos vėl kažkoks atsipalaidavimas, neįvykdytos užduotys ir antras kėlinys sužaistas lygiosiomis.

- Koks jūsų bendras įspūdis apie čempionato lygį?

- Viršuje konkurencija bus nemenka, kiekviena komanda nori būti kuo aukščiau. Pasistiprino Vilniaus „Šviesa“, pasitelkė keletą perspektyvių žaidėjų iš jaunimo rinktinės. Klaipėdos „Dragūnas“ pasitelkė Gintarą Cibulskį (apie 160 kg sveriantį galiūną). Jis sustiprins jų gynybą. Alytus išlaikė savo lyderius. Tie patys Šiauliai jau pirmosiose rungtynėse įveikdami „Šviesą“ įrodė, kad bus kietas riešutas visoms komandoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių