Rusijos vicepremjeras: seksas galėjo iškreipti dopingo tyrimo rezultatus

  • Teksto dydis:

Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas Vitalijus Mutko (Vitalijus Mutka), figūruojantis šalies sportininkų dopingo vartojimo skandale, sako, kad sportininkų turėti lytiniai santykiai galėjo paveikti dopingo tyrimų rezultatus.

V.Mutko, kuris, nepaisant šio tarptautinio skandalo, buvo paaukštintas pareigose ir iš sporto ministro tapo vicepremjeru, pareiškė, kad „vyriškos DNR“ lieka sportininkių organizmuose net kelios dienos po jų turėtų lytinių santykių.

Savo pareiškime, kurį ketvirtadienio vakarą paskelbė interneto svetainė „Sport-Express“, V.Mutko tikino, kad rusų sportininkai buvo nepagrįstai nubausti ir gynė rusų sportininkes, kurių dopingo vartojimo tyrimų rezultatai buvo teigiami.

„Vienas (sportininkas) gali pabučiuoti mergina, kuri pavartojo narkotikus. Užsienietis (sportininkas) šiuo pagrindu gali būti sugrąžintas, tuo tarpu Rusija yra baudžiama“, – kalbėjo jis.

„Žinote, jeigu turėta lytinių santykių penkios dienos iki dopingo tyrimo, šis gali parodyti vyriškos DNR (pėdsakų) moters organizme“, – nurodė vicepremjeras.

Gruodį nepriklausomas ekspertas kanadietis Richardas McLarenas (Ričardas Maklarenas) Pasaulinei antidopingo agentūrai (WADA) pateiktoje ataskaitoje nurodė, kad su dopingo programa buvo susiję mažiausiai vienas tūkstantis Rusijos atletų iš 30 sporto šakų ir kad Rusijos sporto ministerijos pareigūnai skatino juos vartoti dopingą prieš 2014 metų žiemos olimpiadą Sočyje, 2012 metų vasaros olimpiadą Londone ir kitus tarptautinius turnyrus bei jų metu.

Ataskaitoje buvo paminėta, kad dviejų rusų ledo ritulio žaidėjų moterų antidopingo tyrimų mėginiuose, kurie buvo sukeisti, rasta vyriškos DNR.

Pasaulio šuolių su kartimi čempionas kanadietis Shawnas Barberis (Šonas Barberis) ir prancūzų teniso žvaigždė Richardas Gasquetas (Rišaras Gaskė) išvengė nuobaudų, kai jų tyrimų mėginiuose buvo rasta kokaino pėdsakų, paaiškinę, kad jie bučiavosi su moterimis, kurios vartojo šių narkotikų.

V.Mutko dar kartą atmetė R.McLareno išvadas, esą neįrodyta, kad valstybė dalyvavo šioje dopingo schemoje, kadangi šis kaltinimas „remiasi vieno žmogaus..., manipuliatoriaus, pareiškimais“.

Vicepremjeras kalbėjo apie buvusį Maskvos laboratorijos direktorių Grigorijų Rodčenkovą, kuris išvykęs iš Rusijos dirbo drauge su R.McLareno tyrėjais.

Šis skandalas labai pakenkė Rusijos įvaizdžiui sporto pasaulyje, dėl jo praėjusią vasarą Rusijos atletams buvo uždrausta dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse ir parolimpinėse žaidynėse.

Maskva atkakliai neigia, kad vyriausybė dalyvavo dopingo vartojimo schemoje ir taip siekė, jog jos sportininkai iškovotų kuo daugiau medalių. Rusų atletams iki šiol draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose ir, pasak WADA, jie greitai į varžybas negrįš.


Šiame straipsnyje: Vitalijus Mutkoseksasdopingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zales

Zales portretas
Mutit Mutko, kremliniai meluoja geriau.

raštingumas

raštingumas  portretas
Vitalij Mutko , vertimas Vitalijus Mutka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių