V. Gedvilas: sporto funkcionieriai prarado elementarų padorumą

  • Teksto dydis:

Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas tvirtina, kad Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) prezidento Rimanto Kveselaičio viešai mesti įtarimai yra ne tik nepagrįsti, tačiau ir peržengiantys elementaraus žmogiško padorumo ribas.

„Į kovą su Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktoriumi Edžiu Urbanavičiumi, kuris siekia skaidraus lėšų sportui skirstymo, įsivėlusi LSFS ir konkrečiai jos vadovas R. Kveselaitis griebėsi šiaudo bei desperatiškų veiksmų. Nerasdamas rimtų argumentų savo pozicijai apginti, LSFS prezidentas nusprendė sužaisti mistine politinės įtakos korta“, - sako V. Gedvilas.

Jo teigimu, vieši R. Kveselaičio pamąstymai, esą E. Urbanavičius į postą buvo deleguotas „tam tikrų politinių partijų“, prasilenkia su realybe.

„Visų pirma, KKSD direktorius - nepartinis žmogus. Antra, jį į postą paskyrė ne konkreti partija, o Ministras Pirmininkas, gavęs vidaus reikalų ministro teikimą. Kandidatų vadovauti KKSD buvo ne vienas, premjeras apie juos visus teiravosi ir mano nuomonės. Natūralu, nes sporto sritis yra viena tų, kurias išmanau geriausiai. Savo nuomonę apie kiekvieną pretendentą pasakiau - ir nieko daugiau“, - pabrėžia Seimo vicepirmininkas.

V. Gedvilo teigimu, nemaloniausia ir bet kokį žmogišką padorumą peržengianti šios istorijos dalis - LSFS bandymas įvelti į skandalą jo šeimą, konkrečiau - sūnų.

„LSFS prezidento samprotavimai, kad E. Urbanavičiaus iniciatyva praėjusiais metais skirtas finansavimas įstaigai, kurioje yra dirbęs mano sūnus, esą įrodo mano suinteresuotumą skiriant KKSD vadovą, yra tiesiog absurdiški. Mano sūnus paprastu darbuotoju minėtoje įstaigoje dirbo prieš penkerius metus, jis su įstaiga seniai nebeturi jokių sąsajų“, - sako Seimo vicepirmininkas.

Šiuo metu komandiruotėje užsienyje esantis V. Gedvilas grįžęs ketina kreiptis į Vidaus reikalų ministerijos, kuriai pavaldus KKSD, vadovą Saulių Skvernelį, prašydamas jo imtis skubių priemonių išspręsti tarp KKSD ir LSFS kilusį konfliktą.

„Jei to nebus padaryta, iš LSFS pusės galime sulaukti dar absurdiškesnių kaltinimų, be to, toliau bus dirbtinai kiršinama sporto bendruomenė ir visuomenė, kas yra netoleruotina“, - teigia V. Gedvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių