V. Gedvilas: kitais metais Europos parlamentarų golfo turnyras vyks Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Airijoje vykusiame tradiciniame Europos parlamentarų golfo turnyre vienintelis Lietuvai atstovavęs Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas iškovojo antrąją vietą.

Ji pelnyta komandiniame turnyre, kur Seimo vicepirmininkas žaidė kartu su kolegomis iš Čekijos, Slovakijos ir Airijos.

Varžybose, kurios rengiamos kasmet, varžėsi daugiau nei šimtas žaidėjų iš visos Europos: esami ir buvę nacionalinių parlamentų nariai, Europos Parlamento nariai bei kviestiniai svečiai.

Savo apsilankymu pagerbė bei turnyro dalyvius pasveikino Airijos premjeras Enda Kenis  (Enda Kenny) bei Europos Komisijos žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaras Filas Hoganas (Philas Hoganas).

Praėjusiais metais Europos parlamentarų golfo turnyras vyko Šveicarijoje, tąkart Seimo vicepirmininkas iškovojo trečiąją vietą. Kitais metais turnyras bus pirmą kartą surengtas Lietuvoje.

„Manau, tai tikrai gera žinia mūsų valstybei: ir dėl ekonominių, ir dėl diplomatinių, galiausiai dėl kultūrinių priežasčių. Vienas vakaras visuomet būna skirtas šalies pristatymui, tad turėsime progą parodyti ir atskleisti savo kultūrą: šokius, dainas, rūbus, kitas tradicijas. Be to, pats įsitikinau, kad šis turnyras – puiki galimybė užmegzti ir stiprinti tarpusavio ryšius tarp įvairių Europos šalių nacionalinių parlamentų atstovų, taip pat ir santykius tarp pačių valstybių“, – tvirtina V. Gedvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių