V. Bičiulaitis: rezultatus lemia darbas

  • Teksto dydis:

Kauno boksininkai įspūdingai pradėjo 2017-ųjų sezoną - Lietuvos suaugusiųjų čempionate Kėdainiuose laimėjo 11 medalių, per jaunių pirmenybes Garliavoje - net 22, o jaunimo čempionate Palangoje - 6.

Čempionų rikiuotėje

Kėdainiuose šalies čempionais kauniečiai Gilvinas Lukošiūnas (svorio kategorija iki 60 kg), Deividas Kliučakas (iki 64 kg), Paulius Zujevas (iki 81 kg) ir Mantas Valavičius (virš 91 kg).

Garliavos sporto centre net keturi jaunių finalai buvo kaunietiški: Airidas Staniūnas (iki 46 kg) nugalėjo Kristupą Tunylą, Matas Karosas (iki 57 kg) – Eriką Laurikietį, Gelmius Adomkevičius (iki 66 kg) – Arminą Geležiūną, o Nerijus Mekšriūnas (iki 75 kg) – Luką Kamnevą. Be to, kaunietis Nojus Kanapinskas (iki 54 kg) per lemiamą dvikovą įveikė panevėžietį Vygandą Kuzminską, Vitas Karosas (iki 60 kg) – marijampolietį Donatą Baravyką, o Romanas Kudriavecas (iki 63 kg) – pasvalietį Deividą Luzanovą.

Vasario mėnesį Palangoje surengtame Lietuvos jaunimo čempionate aukso medaliais pasidabino du kauniečiai - Karolis Karpičius (iki 56 kg) ir Laimonas Raibikis (iki 60) kg.

Kaunas - bokso sostinė

"Kaunas visada buvo ir yra Lietuvos bokso sostinė, šio titulo niekada niekam neužleido. Vilnius kartais blykstelėdavo, bet tik Lietuvos olimpiniame sporto centre (LOSC) sportuojančių boksininkų dėka. Neatsimenu laikmečio, kad tik Vilniuje gimę boksininkai, be LOSC auklėtinių pagalbos, nugalėtų kauniečius", – tvirtino jau tryliktus metus treneriu dirbantis vienas tituluočiausių mūsų šalies boksininkų kaunietis Vidas Bičiulaitis.

2015-aisiais Lietuvos bokso federacijos (LBF) vykdomasis komitetas (VK) nusprendė, kad LOSC besitreniruojantys boksininkai šalies čempionatuose atstovauja savo gimtajam miestui. V.Bičiulaitis įsitikinęs, kad tik nuoseklus darbas gali subrandinti gerus rezultatus, nes periodas, kai reikia pereiti iš jaunimo į suaugusiųjų boksą, vaikinams labai sunkus ir tuo metu daug lemia trenerio požiūris ir darbas.

"Kauniečiai, tapę Lietuvos jaunių čempionais, intensyviai sportuoja jau penkerius metus, kasdienis darbas niekada nenutrūko. Tai – didelis trenerių įdirbis, nors dažnai jis lyg ir nematomas. 1998-aisiais gimusių boksininkų karta - perspektyvi ir dabar matome darbo vaisius", – sakė Lietuvos jaunių rinktinei vadovaujantis V.Bičiulaitis.

Perspektyvus kolega

1995-ųjų pasaulio čempionato prizininkas V.Bičiulaitis pažymėjo Vilniaus Ozo sporto gimnazijoje dirbančio trenerio Miroslavo Krepštulio indėlį ugdant jaunuosius boksininkus LOSC ir siūlo tęsti pradėtą darbą.

"M.Krepštulis ketverius metus rūpinosi perspektyviais šalies boksininkais – treniravo V.Balsį, T.Olberkį, A.Zenkovskį, S.Banį ir kitus. Būtina sudaryti sąlygas, kad darbas vyktų toliau, negalima išdraskyti grupių, nes šie boksininkai gali pasiekti gerų rezultatų tarptautiniuose turnyruose ir suaugusiųjų varžybose", – teigė V.Bičiulaitis.

Nustebino patys save

Kauno trenerį nustebino Lietuvos jaunių čempionato rezultatai.

"Mes tikėjomės iškovoti bent penkis aukso medalius, o laimėjome net septynis. Nustebinome patys save. Šioje amžiaus grupėje Kaunas turi labai stiprią komandą. Treniruočių stovykloje dalyvavo net keturios dešimtys boksininkų, todėl turime iš ko pasirinkti. Vėlgi, rezultatus lemia trenerių įdirbis. Pernai į Europos jaunučių čempionatą išvyko net penki kauniečiai, jie gerai pasirodė. Dabar kiekvienas treneris turi po 5-7 šios amžiaus grupės boksininkus ir kiekybė įtakoja rezultatus“, – kalbėjo V.Bičiulaitis.

Anot jo, bokso populiarumą lemia ir skambios pergalės, tokios, kaip kauniečio Eimanto Stanionio iškovotas Europos čempiono titulas.

"Vaikams žvaigždžių reikia visose sporto šakose ir gerai, kad turime tokį pavyzdį, kaip E.Stanionio. Po tokių skambių pergalių tikrai jaučiame didesnį susidomėjimą boksu, padaugėja vaikų, lankančių bokso treniruotes, nes jiems yra į ką lygiuotis", - sakė V.Bičiulaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių