Ukrainos sunkiasvorių bokso žvaigždė V. Klyčko paskelbė baigiąs karjerą

  • Teksto dydis:

Buvęs sunkiasvorių bokso čempionas Volodymyras Klyčko baigia karjerą, ketvirtadienį pranešė Vokietijos sporto savaitraštis „Sport Bild“.

Leidinio korespondentas savo „Twitter“ žinutėje nurodė, kad ukrainietis V.Klyčko baigia karjerą ir kad atsakomosios kovos su britu Anthony Joshua (Entoniu Džošua) jau nebebus.

41 metų V.Klyčko pirštines ant vinies pakabino tapęs vienu iškiliausių visų laikų boksininkų. Sunkiasvorių bokso čempiono titulas jam priklausė 9,5 metų.

„Kažkuriuo gyvenimo momentu dėl įvairių aplinkybių privalome arba norime perkelti savo veiklą ir pasirengti kitam skyriui – naujiems iššūkiams, išbandymams, su kuriais teks susidurti. Akivaizdu, jog nesu jokia šios taisyklės išimtis, ir dabar atėjo mano eilė tai padaryti. Taip, darau tai su šiokiu tokiu jauduliu, bet esu absoliučiai pasiruošęs naujiems išbandymams. Tikiuosi, kad kita mano karjera, kurią planavau ir kurią lygiagrečiai (su sportininko karjera) pradėjau prieš kelerius metus, bus tokia pat sėkminga kaip ir ankstesnė“, – sakė jis ketvirtadienį paskelbtame vaizdo įraše socialiniame tinkle „YouTube“.

Vis dėlto daugiau detalių apie savo ateities planus V.Klyčko nepateikė.

Jo vėliausia kova įvyko balandį Vemblio stadione Londone. Tąsyk V.Klyčko 11-ame raunde techniniu nokautu pralaimėjo A.Joshua kovą dėl Pasaulio bokso asociacijos (WBA) čempiono titulo.

„Niekada negalvojau, kad mano sportinė karjera bus tokia ilga ir sėkminga. Kuo nuoširdžiausiai dėkoju jums visiems“, – V.Klyčko savo pranešime pareiškė savo gerbėjams.

Volodymyro vyresnis brolis, 46 metų Vitalijus Klyčko, irgi buvo profesionalus boksininkas, triskart iškovojęs pasaulio sunkiasvorių bokso čempiono titulą. Galiausiai jis pasuko į politiką ir 2013 metais baigė sportininko karjerą. Šiuo metu Vitalijus Klyčko yra Kijevo meras.

Bendrovės „Klitschko Management Group“ (KMG) vykdantysis direktorius Berndas Bonte (Berndas Bontė) pareiškė, kad Volodymyras Klyčko visada sakydavo, kad norės palikti boksą, kai nebeturės motyvacijos.

„Todėl tai yra galutinis sprendimas“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu Vitalijus Klyčko savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė: „Volodia priėmė sprendimą. Jis verčia naują puslapį ir ieško naujos istorijos.“

Per savo profesionalią karjerą V.Klyčko pelnė 64 pergales 69 kovose; 54 iš jų baigėsi nokautais. Jis 29 kartus kovojo dėl pasaulio čempiono titulo – sunkiasvorių bokse vienas kitas sportininkas nėra pasiekęs šio rekordo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cha cha cha ....Kijevo ,,meras,, jau DAUG prisivoge milijonu is chaholu tai tepa slides i Amerika. Viena ,,mero,, bobelka jau bande isvesti cemodana doleriu - NEPASISEKE, pasienyje su Europa buvo sulaikyta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių