UEFA varžybas vertinti galės G.Žakas

Jau artimiausiu metu UEFA rengiamose varžybose teisėjaujančių arbitrų darbą galės vertinti ir inspektorius iš Lietuvos - licenciją inspektuoti UEFA varžybas gavo Gercas Žakas.

LFTA teisėjų inspektorių komiteto vadovo pareigas einantis G.Žakas tapo antruoju UEFA patvirtintu inspektoriumi iš Lietuvos (pirmasis - Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Jonas Braga). „Tam, kad gautume UEFA licenciją inspektuoti varžybas, reikėjo važiuoti keliom dienom į Liuksemburgą, ten vyko teoriniai užsiėmimai - mokymai, kaip vertinti teisėją, kokius ir už ką rašyti pažymius, gavome žinių apie kitas procedūras, kurias turi atlikti inspektorius. Taip pat stebėjome atrankos į 2010 m. Pasaulio čempionatą varžybas tarp Liuksemburgo ir Graikijos rinktinių. Po varžybų turėjome aptarti teisėjų darbą, tuomet UEFA paskirti žmonės vertino mus, ar tinkame šiam darbui", - apie licencijos suteikimo procedūrą pasakojo G.Žakas.

G.Žakas jau gavo užklausimą iš UEFA, ar jis būtų laisvas spalio 1-3 dienomis, kuomet vyks UEFA Taurės atsakomosios rungtynės. „Inspektuoti tokias svarbias varžybas yra labai atsakingas darbas. Kol kas dar negaliu garantuoti, kad man, kaip naujokui, jį patikės", - sakė G.Žakas.

Pasak jo, norint gauti UEFA licenciją, reikia įdėti labai daug pastangų: „Tapti inspektoriumi tikrai nėra lengva, tačiau juk kiekvienas kareivis nori tapti generolu. Tai - labai didelis pasiekimas. Taip pat esu labai dėkingas LFF vadovams, kurie mane rekomendavo".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių