U. Boltas susigrąžino greičiausio pasaulio žmogaus titulą

Prieš dvejus metus pasaulio čempionato finale Usainas Boltas buvo diskvalifikuotas dėl falstarto,  tačiau sekmadienį Maskvoje (Rusija) dar kartą įrodė, kad yra greičiausias pasaulio žmogus.

Lengvosios atletikos pirmenybių 100 metrų vyrų bėgimo finale U.Boltas iš Jamaikos užtruko 9,77 sek. ir finiše aplenkė amerikietį Justiną Gatliną (9,85 sek.).
Trečias finišavo dar vienas jamaikietis Nesta Carteris (9,95 sek.).

U.Boltui priklauso pasaulio rekordas – 9,58 sek., tačiau sekmadienį prieš finalį startą prasidėjęs lietus sprinteriams neleido pademonstruoti visų sugebėjimų.

Šių metų finalas neteko didelės dalies žavesio ir dėl dopingo skandalų. Prieš pat čempionatą su draudžiamais preparatais buvo sučiupti amerikietis Tysonas Gay, šiemet 100 m nubėgęs per 9,75 sek., ir jamaikietis Asafa Powellas. 2011-ųjų šios rungties pasaulio čempionas jamaikietis Yohanas Blake‘as savo titulo negynė dėl traumos.

Pasaulio čempionu U.Boltas tapo jau šeštą kartą (2 – 100 m distancijoje, 2 – 200 m ir 2 – 4 po 100 m estafetėje). Dar šešis kartus U.Boltas yra tapęs olimpiniu čempionu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių