U. Boltas negali nebėgioti

Greičiausias žmogus jamaikietis Usainas Boltas ketina grįžti į didįjį sportą, tačiau ne kaip lengvaatletis, o futbolininkas.

Kovo mėnesį – į peržiūrą

Aštuoniskart olimpinis čempionas bėgiko batelius ant vinies pakabino pernai.

31-ų atletui tebepriklauso sprinto pasaulio rekordai – 100 m (9,58 sek.) ir 200 m (19,19 sek.), kuriuos, pasak dukart olimpinio čempiono Valerijaus Borzovo, kažkada pajėgs pagerinti nebent nežemiška būtybė.

2017-aisiais po pasaulio lengvosios atletikos čempionato U.Boltas pareiškė, kad su profesionaliuoju sportu viskas baigta.

"Imsiuosi gurmanų verslo", – tvirtino legendinis sprinteris ir pasidalijo planais vien Didžiojoje Britanijoje atidaryti trylikos ar net penkiolikos jamaikietiškos virtuvės restoranų tinklą "Tracks & Records".

O praėjusią savaitę žmogus žaibas interviu britų dienraščiui "Daily Express" patvirtino, kad rimtai rengiasi tapti futbolininku.

"Esu geros fizinės formos. Kovo mėnesį vyksiu į Dortmundo "Borussia" klubą, kur po peržiūros paaiškės, ar esu tinkamas žaisti futbolą. Jeigu man pasakys, kad privalau dar kažkiek padirbėti papildomai, taip ir padarysiu", – kalbėjo U.Boltas.

Siektų W.Rooney lygio

Lengvosios atletikos karalių ir "Borussia" klubą sieja ne vien seni ryšiai, bet ir tie patys rėmėjai.

Apie tai, kad norėtų išmėginti jėgas futbolo aikštėje, U.Boltas pirmą kartą užsiminė prieš kelerius metus ir netgi buvo sutaręs dėl treniruočių, kai Dortmundo vienuolikei vadovavo Thomas Tuchelis, tačiau tąkart jamaikiečiui teko atidėti planus dėl traumos.

U.Boltas teigė, kad apie futbolą ne kartą kalbėjosi ir su buvusiu "Manchester United" strategu seru Alexu Fergusonu.

"Paprašiau jo, kad užtartų už mane žodelį, nes labai norėčiau žaisti šioje komandoje ir pasiekti Wayne'o Rooney lygį", – sakė sprinto žvaigždė.

U.Boltas taip pat svarstė galimybę pradėti futbolininko karjerą Prancūzijoje, jeigu neišdegtų planai Vokietijoje ar Anglijoje.

"Žaisti antroje Prancūzijos lygoje? Kodėl gi ne? Manau, per sezoną tikrai įmuščiau ne mažiau kaip 20 įvarčių, tereikia nuo kažko pradėti", – interviu šios šalies futbolo žurnalui "So Foot" tvirtino Usainas.

Žaidė NBA renginyje

U.Boltas žavisi ne vien futbolu. Jis yra žaidęs kriketą, o 2013-aisiais dalyvavo Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) "Visų žvaigždžių" šventėje.
Tąkart olimpinis čempionas žaidė pramogų, kino, muzikos ir sporto žvaigždžių komandoje kartu su aktoriumi Joshu Hutchersonu, dainininkais Ne-Yo ir Trey Songzu, televizijos garsenybe Nicku Cannonu ir 38:58 pralaimėjo ekipai, kuriai atstovavo reperis Commonas, aktorius Kevinas Hartas, žurnalistas Johnas Schriffenas, NBA legendos Clyde'as Drexleris, Dikembe Mutombo ir kitos JAV įžymybės.

U.Boltas pelnė du taškus.

"Labiau pasižymėti neleido varžovai. Kita vertus, krepšinį žaidžiu retai, vaikystėje – gerokai dažniau", – tąkart pripažino lengvaatletis.

Atakos būtų žaibiškos

2013–2016 m. Jamaikos futbolo rinktinę treniravusio vokiečio Winfriedo Schäferio nuomone, U.Boltas būtų puikus futbolininkas.

"Jis idealiai tiktų kontratakoms", – pabrėžė specialistas ir pažymėjo neįtikėtiną sprinterio sprogstamąją jėgą.

"Prisiminkime Adamą Gemili. Jis neblogai žaidė futbolą ir puikiai bėgo sprinto distancijas", – teigė naujienų agentūros BBC sporto apžvalgininkas Gary Rose'as.

Marokiečio ir iranietės šeimoje Londone užaugęs A.Gemili – 2017-ųjų pasaulio lengvosios atletikos čempionas (estafetės 4 po 100 m), triskart Europos čempionas (200 m bėgimo ir estafetės 4 po 100 m), pasaulio jaunimo 100 m bėgimo čempionas, dalyvavo Londono ir Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse.

Vaikystėje A.Gemili lankė "Chelsea" futbolo akademiją, vėliau Anglijos futbolo 2-oje lygoje atstovavo ekipai "Dagenham & Redbridge".

"Christianas Vieri pradėjo nuo kriketo, Zlatanas Ibrahimovičius turi taekvondo juodą diržą. U.Boltas būtų vienintelis futbolininkas, kuriam priklauso sprinto pasaulio rekordai", – lyg juokais svarstė Turino "Juventus" ir Italijos futbolo rinktinės gynėjas Giorgio Chiellini.




 



NAUJAUSI KOMENTARAI

OOO

OOO portretas
Nu svarbu vaikščiot gali ir kaku padaro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių