Trys valandos, trys pratęsimai: R. Federeris laimėjo atkaklią kovą Majamyje

  • Teksto dydis:

Rogeris Federeris ir Nickas Kyrgiosas „Miami Open“ pirmenybių žiūrovams pademonstravo vieną atkakliausių šio sezono mačų, o galų gale po daugiau nei trijų valandų kovos triumfavo tenisininkas iš Šveicarijos.

Šiame itin permainingame susitikime maestro nugalėjo 7:6 (11:9), 6:7 (9:11), 7:6 (7:5) ir pateko į finalą, kuriame susitiks su Rafaeliu Nadaliu.

R.Federeris ir N.Kyrgiosas tarpusavyje yra rungtyniavę du kartus ir kiekviename sete buvo žaidžiamas pratęsimas. Tai buvo septintas kartas, kai Šveicarijos tenisininkas savo karjeroje sužaidė mačą iki dviejų laimėtų setų, kai visuose yra žaidžiamas „tiebreak'as“ (5-2).

„Miami Open“ pusfinalį stebėjo visa gausybė žiūrovų, o juos lepino atkakli kova bei N.Kyrgioso smūgiai pro kojas. Kelis kartus mačo teisėjas buvo priverstas tildyti susirinkusius teniso gerbėjus.

N.Kyrgiosas taip pat sunkiai kontroliavo emocijas ir ne kartą stebėjosi puikiais R.Federerio šūviais. Tiesa, antrame sete jis sugebėjo išlikti ramus ir išsigelbėjo nuo dviejų taškų, kurie jam galėjo lemti pralaimėjimą.

R.Federeris į „Miami Open“ finalą pateko po 11 metų pertraukos, o iš viso Floridoje yra triumfavęs du kartus. Maestro turi galimybę iškovoti trečiąjį sezono titulą, nes šiemet jau triumfavo Melburne bei Indian Velse. Tai buvo jau 20 R.Federerio sezono pergalė iš 22 susitikimų.

Tuo tarpu N.Kyrgiosui nepavyko prasibrauti į savo pirmąjį 2017 metų finalą. Tai buvo jau trečiasis jo pusfinalis, tačiau visuose jis patyrė nesėkmes. Marselyje jis nusileido Jo-Wilfriedui Tsongai, o Akapulke – Samui Querey.

R.Federeris „Miami Open“ finale susikaus su savo amžinu varžovu R.Nadaliu. Tai bus jau 37 jų tarpusavio dvikova, o kol kas 23:13 pirmauja tenisininkas iš Ispanijos.

Čempionui Majamyje atiteks ne tik pagrindinius varžybų trofėjus, bet ir ketvirtoji vieta kitos savaitės ATP pasaulio reitinge. Į „Miami Open“ finalą patekę žaidėjai jau užsitikrino 600 ATP reitingo taškų bei 573 tūkst. JAV dolerių piniginę premiją.


Šiame straipsnyje: Rogeris Federeristenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių