Trys lietuviai triumfavo jaunimo imtynių turnyre

  • Teksto dydis:

Vilniuje vykusiame tarptautiniame pasaulio čempiono Rimanto Bagdono graikų-romėnų imtynių jaunimo (U23) turnyre trys mūsų šalies atletai tapo varžybų nugalėtojais.

Penkioliktą kartą surengtame turnyre pirmąsias vietas užėmė ir aukso medalius iškovojo Kristupas Šleiva (66 kg), Martynas Nemsevičius (85 kg) ir Mantas Knystautas (130 kg).

Sidabro medaliai įteikti Pauliui Galkinui (75 kg) ir Romui Fridrikui (98 kg), o trečios vietos apdovanojimą laimėjo Erikas Bizunovičius (98 kg).

Turnyre ypač sublizgėjo panevėžietis K. Šleiva ir klaipėdietis M. Knystautas – jų pranašumas prieš varžovus buvo akivaizdus.

„Darbinį“ čempiono titulą iškovojęs M. Nemsevičius taip pat nusipelnė specialistų pagyrimų. Prieš kelis metus iš sostinės į gimtąjį Panevėžį grįžęs atletas po ilgos pertraukos stebina savo galimybėmis. „Jis gimęs būti imtynininku ir visuomet laukiamas rinktinėje. Gamta jam davė jėgos, o Dievas nepagailėjo talento“, – apie savo buvusį auklėtinį kalbėjo treneris Olegas Antoščenkovas.

Tačiau kitam auklėtiniui, Romui Fridrikui, treneris turėjo rimtų priekaištų. „Po Romo dvikovos su baltarusiu Jegoru Jaskovecu nusvyra rankos. Žmogus aria, pirmauja ir lengvabūdiškais sprendimais išmėto taškus“, – skėsčiojo rankomis O. Antoščenkovas.

Tuo tarpu Eriko Bizunovičiaus bronzos medalis yra netikėta ir maloni žinia sostinės imtynių gerbėjams. Vilnietis yra patyręs laisvųjų imtynių meistras, tačiau sugebėjo deramai persikvalifikuoti į „klasikus“, pasiruošti turnyrui ir pateikti savotišką staigmeną.

Finale kovojusiam Pauliui Galkinui akivaizdžiai pritrūko patirties su Latvijos imtynininku Jevgenijumi Kolcovu. Dvejais metai vyresnio atleto iš Liepojos pranašumas išryškėjo antrame finalinės kovos kėlinuke, kuomet klaipėdietis parteryje palankioje padėtyje pats nesukrapštė dviejų taškų, o varžovas išnaudojo situaciją ir išsiveržė į priekį. Beje, pusfinalyje tas pats J. Kolcovas patiesė „bronzą“ iškovojusį kaunietį Titą Kerševičių.

Paklaustas apie turnyro lygį, šalies rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis pasidžiaugė, kad į Vilnių atvyko pajėgios komandos iš užsienio, tačiau kitąmet norėtų matyti gausesnio dalyvių skaičiaus.

„Gerai, kad turime stiprių varžovų, bet pačių lietuvių turnyre tikrai per mažai. Ir tai suprantama, nes sulaukę dvidešimties metų imtynėse lieka tik profesionalų kelią pasirinkę atletai. Šių metų turnyrą eksperimento tvarka surengėme jaunimui iki 23-ejų metų, nes norėjome žiūrovams pristatyti naują Lietuvos imtynininkų kartą. Tačiau kitąmet siūlysiu organizuoti jaunimo iki 20-ies metų turnyrą. Tegul ir mūsiškiai pasigalynėja bene vienintelėse šalyje tokio aukšto lygio varžybose, skirtose jaunimui“, – kalbėjo M. Ežerskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių