Triatlono debiutas Kaune: dalyviai – ne vien iš Lietuvos

Pirmo Kauno triatlono organizatorius nustebino dalyvių gausa – į varžybas atvyko ne vien Lietuvos didmiesčių, bet ir mažų miestelių sporto mėgėjai, netgi svečiai iš Baltarusijos.

"Atrodė, kad rizikinga rengti varžybas savaitės viduryje ir dar vakare, tačiau įsitikinome, jog nereikėjo nerimauti – aktyvūs žmonės sveikam gyvenimo būdui, pomėgiams visada randa laiko", – sakė vienas organizatorių, Kauno maratono klubo atstovas Dovydas Valiuška.

Kauno triatlono "Orion Tri-Fun" trasoje prie "Žalgirio" jachtklubo jėgas išmėgino daugiau nei 130 dalyvių. Jiems reikėjo 200 m nuplaukti, 10 km nuvažiuoti dviračiu ir 2,5 km nubėgti. Surengtos ir estafečių varžybos.

Moterų grupėje sėkmingiausiai pasirodė žinoma Lietuvos lengvaatletė kaunietė Monika Juodeškaitė, jos rezultatas – 36 min. 44 sek. Antrą vietą užėmė kita Kauno atstovė Teklė Emilija Gvildytė (41 min. 56 sek.), trečia buvo vilnietė Aistė Traubienė (43 min. 29 sek.).

"Moniką pažįstame kaip stiprią ilgų nuotolių bėgikę, bet ji ne prasčiau važiuoja sportiniu dviračiu ir šį kartą mynė jį greičiau nei kai kurie vyrai", – pasakojo D.Valiuška.

Vyrų varžybas laimėjo kaunietis Kasparas Žiūraitis, trasoje užtrukęs 32 min. 56 sek. Antrą vietą (nors po plaukimo rungties buvo tik penkioliktas) užėmė Andrius Dapkevičius iš Šunskų sporto klubo "Šviesos kariai" (33 min. 34 sek.), trečią – kaunietis Gediminas Linkus (35 min. 02 sek.).

Jaunuolių (gim. 1998–2002 m.) grupėje pasižymėjo Lukas Remeika iš Kauno rajono – 39 min. 37 sek. Tarp prizininkų – kauniečiai Grantas Gadliauskas (41 min. 58 sek.) ir Mykolas Perevičius (43 min. 14 sek.).

Estafetę (200 m plaukimas, 10 km važiavimas dviračiu ir 2,5 km bėgimas) laimėjo kauniečio Aido Žigilėjaus vadovaujama trijulė. Antrą bei trečią vietas užėmė taip pat Kauno triatlonininkų Mantvydo Jočio ir Arūno Jankūno ekipos.

"Neišvengėme tam tikrų techninių nesklandumų, tačiau pasimokėme ir ateityje į tai atsižvelgsime. Nedidelius trūkumus kompensavo šauni, draugiška varžybų atmosfera", – teigė D.Valiuška.

Idėjai Kaune surengti triatlono varžybas pritarė ir VšĮ "Lietuvos triatlono taurė", parėmė VšĮ Nacionalinis ekstremalaus sporto klubas, Kauno miesto savivaldybė, investicijų valdymo bendrovė "Orion Asset Management".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių