Treneris džiaugiasi jaunųjų tinklininkių pasirodymu

  • Teksto dydis:

Lenkijoje vykstančiame Rytų Europos (EEVZA) jaunių (iki 17 metų) merginų tinklinio čempionate Lietuvos rinktinė užėmė šeštąją vietą.

Šeštadienį vykusiose rungtynėse dėl penktosios vietos lietuvės po atkaklios kovos 1-3 (23:25, 26:28, 25:16, 23:25) pralaimėjo Latvijos 17-metėms.

Lietuvos rinktinės treneris Saulius Matikonis, nepaisant nesėkmės, džiaugėsi savo auklėtinių progresu.

„Akivaizdus mergaičių progresas atsispindėjo rungtynėse su Latvijos ekipa, kuri yra praktiškai pranašesnė visuose aspektuose ir kuriai mes smarkiai pralaimėdavome pastaraisiais metais. Merginos kovėsi iš visos širdies ir tik setų pabaigose pritrūko šalto proto. Pralaimėjome tik po labai įnirtingos kovos. Pasiektas rezultatas mane tenkina, ir labai džiugu, kad turnyro eigoje mums pavyko gerinti žaidimą“, – kalbėjo S. Matikonis.

Septintąją vietą turnyre užėmė estės, kurios paskutiniame mače 3-0 (25:9, 25:13, 25:12) nugalėjo Gruzijos tinklininkes.

Dėl aukso medalių sekmadienį kovos baltarusės ir lenkės, o dėl bronzos – rusės ir ukrainietės.

„Džiaugiuosi, kad turėjome galimybę žaisti tokio aukšto lygio turnyre, kuris buvo būtinas prieš Europos čempionato atrankos varžybas Kaune. Lyginant su kitomis ekipomis, Lenkijos, Baltarusijos ir Rusijos komandos yra „kitoje dimensijoje“. Nuo jų šiek tiek atsilieka ukrainietės. Likusios rinktinės – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Gruzijos yra panašaus pajėgumo. Mūsų komanda buvo jauniausia savo amžiumi ir užima šešta vieta atitinka realų rinktinės pajėgumą“, – mintimis dalinosi S. Matikonis.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ida Marija Savukynaitė, Andrėja Matekonytė, Kamilė Kiaušaitė, Evelina Krukovskytė, Silvija Skorupskaitė, Rugilė Grudzinskaitė, Justina Mičiulytė, Karina Najmovič, Karolina Pravdinskaitė, Greta Pulkauninkaitė, Kotryna Motiejūnaitė, Gabija Bieliauskaitė ir Viktorija Mišeikytė.

Ši komanda ruošiasi kitų metų sausio 13-15 dienomis Kauno sporto halėje vyksiančiam Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato atrankos turnyrui. Jame lietuvės žais su Čekijos, Lenkijos ir Estijos ekipomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių