Trečiasis sezono titulas: R. Federeris Majamyje įveikė R. Nadalį

  • Teksto dydis:

Legendinis Šveicarijos tenisininkas Rogeris Federeris ketvirtą kartą paeiliui nugalėjo Rafaelį Nadalį ir iškovojo „Miami Open“ titulą. Maestro po pusantros valandos trukusios kovos savo amžiną varžovą įveikė rezultatu 6:3, 6:4.

R.Nadalis po šio pralaimėjimo vis dar pirmauja tarpusavio susitikimuose (23-14), o ant kietos aikštės dangos į priekį išsiveržė R.Federeris (10-9). Tai ilgiausia šveicaro pergalių seriją prieš Rafą, nes jis iškovojo jau ketvirtąją paeiliui.

R.Federeris laimėjo prieš ispaną 2015 metais Bazelyje, praėjusiais metais nežaidė tarpusavyje nė karto, o šiemet savo varžovą iš Ispanijos nugalėjo Melburne bei Indian Velse.

Šį sezoną Šveicarijos maestro patyrė vos vieną pralaimėjimą (19-1) ir nugalėjo visus pirmojo dešimtuko tenisininkus (7-0). Tai jo geriausias sezono startas nuo 2006 metų, kai jis iš 34 mačų buvo laimėjęs 33. Majamyje jis yra iškovojo trečiąjį titulą iš keturių žaistų finalų, o tapęs čempionu tapo vyriausiu tenisininku laimėjusiu šias pirmenybes.

Tai yra jau 91 R.Federerio titulas karjeroje bei 26 „Masters“ serijos turnyruose. Šveicaras pirmadienį pakils į ketvirtąją vietą ATP pasaulio reitinge, o R.Nadalis šoktels į penktąją poziciją.

„Miami Open“ nugalėtojui atiteko 1000 ATP reitingo taškų 1,17 mln. JAV dolerių.


Šiame straipsnyje: Rogeris Federeristenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių