Trečiajame LRF taurės etape triumfavo „Baltrex-Šiauliai“

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Šiauliuose vykusiame trečiajame Lietuvos regbio federacijos (LRF) taurės etape – „Kalvio“ taurės" turnyre – nugalėjo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas.

Pusfinalyje „Baltrex-Šiauliai“ po labai atkaklios kovos 10:5 (5:5) nugalėjo jaunąją „Šiaulių“ komandą. Pergalingą žeminimą antrajame kėlinyje pelnė Žygimantas Radžius.

Kitame pusfinalyje Šiaulių „Vairas-Kalvis“ po taip pat atkaklaus mūšio analogišku rezultatu 10:5 (5:0) nugalėjo Kauno „Žalgirį“.

Intriguojančiame finale tarp dviejų Šiaulių regbio grandų pergalę 15:10 (10:5) išplėšė „Baltrex-Šiauliai“.

Jau 3-iąją min. „Vairą-Kalvį“ į priekį išvedė Evaldas Štitilis, bet po Ž.Radžiaus (8 min.) ir Lauryno Prelgausko (11 min.) žeminimų priekyje jau buvo „Baltrex“. 34-ąją min. pusiausvyrą atstatė Donatas Vilimavičius, o 40-ąją min. pergalingus taškus „Baltrex-Šiauliams“ pelnė Julius Sutkus.

„Abejos rungtynės „Kalvio“ taurėje buvo sunkios. Pergales lėmė geras, pasiaukojantis žaidimas gynyboje, ko dėka, vėliau ir užpuldavome gerai, – įspūdžiais dalinosi žaidžiantysis „Baltrex-Šiaulių“ treneris Ž.Radžius. – Noriu pasidžiaugti, kad žaidėjų forma tikrai gera, nes turėjome nemažai varžybų. Artėjant rinktinės kovoms, kai kurie žaidėjai turi keletą mikro traumų, bet iki rinktinės mačo jie turėtų atsigauti.“

Rungtynėse dėl trečiosios vietos „Šiaulių“ regbininkai 15:10 (10:5) įveikė „Žalgirį“.

Bendroje LRF taurės įskaitoje į pirmąją vietą pakilo „Baltrex-Šiauliai“. Finalinis LRF taurės etapas vyks kovo 31 dieną.

LRT taurės turnyras padalintas į keletą etapų, kad žaidėjai galėtų anksčiau pradėti sezoną ir įgytų gerą formą artėjant Europos regbio čempionato kovoms. Lietuvos rinktinė jau balandžio 6 dieną Jurbarke žais su galinga Portugalijos komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių