Trečiadienį pirmosios LRL pusfinalio etapo rungtynės

Trečiadienį (19 val.) rungtynėmis Klaipėdoje ir Alytuje prasidės Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos (LRL) pusfinalio etapas. Kovas dėl medalių tęsia keturios iš dešimties čempionatą pradėjusių ekipų: Klaipėdos "Dragūnas", Alytaus "Almeida-Stronglasas" ir dvi sostinės komandos -HC "Vilnius" ir "VHC Šviesa".

Klaipėdos "Neptūno" sporto salėje (Taikos pr. 61A), penkiskart Lietuvos čempionas Klaipėdos "Dragūnas" susitiks su praėjusio sezono finalininke Vilniaus "VHC Šviesa".

Pusfinalyje yra kovojama iki dviejų pergalių seriją. Antrosios serijos rungtynės vyks balandžio 18 d. (šeštadienį) nuo 17 val. Vilniuje.

"Mes suprantame, kad laukia karštas mūšis. Tam atkakliai ruošiamės. Tikiuosi, kad vyrai žais susikaupę nuo pirmos iki paskutinės sekundės. "VHC Šviesa" mums niekada nebuvo paranki komanda, tačiau juk varžovų nepasirinksi, jei nori tapti čempionu, turi nugalėti visus. Kito kelio nėra", - sakė "Dragūno" vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Ambicijų rimtai pakovoti neslėpė ir "VHC Šviesa" strategas Gintaras Paškevičius.

"Rankų nuleisti tikrai neketiname, nesvarbu, kad teks kautis su daugkartiniais šalies čempionais. Netaupysime jėgų, kausimės iš paskutiniųjų", - kalbėjo vilniečių treneris.

Vilniečiai dega noru atsirevanšuoti už praėjusio LRL sezono finalą, kai "Dragūnui" seriją pralaimėjo sausu rezultatu - 0:3.

Šį sezoną "Dragūnas" ir "VHC Šviesa" susitiko du kartus ir abu sykius pergalę šventė klaipėdiečiai - sostinėje 37:33 ir namuose 33:26.

Klaipėdiečiai į pusfinalį pateko be didesnio vargo - ketvirtfinalyje sausu rezultatu 2-0 (Klaipėdoje laimėjo rezultatu 38:16, Pasvalyje - 44:19) nugalėję Pasvalio "Rankininkas/SM" ekipą.

Vilniečiai ketvirtfinalyje išnaudojo daug jėgų - seriją iki dviejų pergalių - 2-1 (Kaune pralaimėjo 29:34, tačiau atsirevanšavo namuose - 35:28, o lemiamas rungtynes Kaune vėl laimėjo rezultatu 24:21) laimėjo prieš Kauno "Granitą-Gają-Karį".

Kita pusfinalio pora - Alytaus "Almeida-Stronglasas" ir HC "Vilnius". Pirmosios pusfinalio serijos rungtynės vyks Alytaus sporto rūmuose (Naujoji g. 52).

Antrosios pusfinalio rungtynės organizuojamos balandžio 18 d. (šeštadienį). Jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks balandžio 22 d. (trečiadienį).

"Alytiškiai labiau patyrę ir vyresni, tad bandysime juos nustebinti jaunatvišku maksimalizmu, greičiu ir kovingumu. Žiūrėsime, ar tai pasiteisins", - sakė HC "Vilnius" treneris Marius Baranauskas.

"Almeida-Stronglasas" ir HC "Vilnius" 2014-2015 metų sezono Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos reguliariajame čempionate susitiko du kartus ir pasidalijo po pergalę - Vilniuje 30:23 (16:12) pergalę šventė alytiškiai, tačiau išvykoje vilniečiai atsirevanšavo - 26:24 (14:8).

"Mes sezono pradžioje gydėmės traumas, o sezono viduryje jau į aikštę sugrįžo beveik visi mūsų žaidėjai ir ėmėme demonstruoti geresnį žaidimą. Tai atspindi ir rezultatai. Tikimės, kad su kiekvienomis rungtynėmis mūsų sportinė forma tik gėrės. Labai norėtųsi iškovoti medalius", - sakė HC "Vilnius" treneris M. Baranauskas.

Alytiškiai pastaraisiais metais kopia ant prizininkų pakylos laiptelio - pernai buvo treti, užpernai - antri.

"Nesinorėtų nuleisti kartelės", - ne kartą pabrėžė Alytaus komandos atstovai.

Beje, Alytaus rankininkai vieninteliai šį LRL sezoną sugebėjo kartą įveikti "Dragūno" atstovus ir tai padarė Klaipėdoje 19:17 (8:12).

Antrąją vietą LRL reguliariajame čempionate užėmę Alytaus "Almeidos-Stronglaso" atstovai ketvirtfinalyje daug jėgų neišeikvojo: be didesnės įtampos dukart - 28:21 ir 29:22 - nugalėjo Šiaulių "SM Dubysos-Gubernijos" ekipą.

HC "Vilnius" rankininkams ketvirtfinalyje prireikė visų trijų rungtynių: jie seriją prieš Varėnos "Ūlą" laimėjo rezultatu 2-1. Sostinės rankininkai pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes Varėnoje laimėjo 6 įvarčių skirtumu - 24:18 (11:9), tačiau antrose rungtynėse namuose po dramatiškos kovos ir dviejų pratęsimų nusileido minimalia persvara - 31:32 (10:13). Lemiamos ketvirtfinalio rungtynės Varėnoje taip pat buvo labai įtemptos ir čia pergalę minimalia persvara - 24:23 (13:12) išplėšė HC "Vilnius".

Lietuvos "Vivus.lt" rankinio lygos kovos dėl aukso ir bronzos medalių prasidės nuo gegužės 9 dienos. Didžiajame finale bus rungtyniaujama iki trijų pergalių, dėl bronzos medalių - iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą pirmajame etape užėmusi komanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių