Traumas prisiminęs A. Gudžius: kineziterapeutams esu siaubas baubas

  • Teksto dydis:

Be priežiūros nebūtų ir aukštų rezultatų – tuo savo kailiu įsitikino pasaulio disko metimo čempionas Andrius Gudžius. Prieš dvejus metus lengvaatletis patyrė du stresinius kojos lūžius, sutrikdžiusius pasirengimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms, ir tai jį privertė dar didesnį dėmesį skirti atsistatymui po krūvių.

Vis dėlto, šiemet uždarius Lietuvos olimpinį sporto centrą (LOSC), sporto federacijoms iškilo problemų sportininkams užtikrinant medicininį aprūpinimą. Tačiau be priežiūros planetos čempionas neliks: Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LLAF) pradėjo bendradarbiavimą su sporto klubu VS-Fitness, kuris suteiks visapusišką priežiūrą geriausiems šalies sportininkams.

„VS-Fitness oficialiai tapo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos partneriu. Tuo didžiuojamės, dėkojame už pasitikėjimą ir mums didelė garbę dirbti su pačiais geriausiais. Esame didžiausias ir moderniausias sporto ir reabilitacijos centras Baltijos šalyse, todėl šiai dienai galime pasiūlyti išskirtines ir geriausias sąlygas Lietuvos olimpiečiams siekiant pergalių“, – sakė sporto klubo reabilitacijos centro vadovas Tadas Puzara.

Šioje įmonėje dirbantys kinezirapeutai Tomas Bendaravičius ir Mantas Lesnickas talkins ne tik A.Gudžiui, bet ir Europos uždarų patalpų čempionei šuolininkei į aukštį Airinei Palšytei.

„Uždarius LOSC federacija ieškojo būdų kaip išspręsti problemas, susijusias su mūsų geriausių sportininkų pasirengimu. Džiaugiamės, kad suradome VS-Fitness ir tikimės, kad šis bendradarbiavimas duos gerų rezultatų, sportininkai įvykdys savo tikslus šį sezoną“, – vylėsi LLAF direktorius Rimantas Mikaitis.

Žmonės turi labiau įvertinti medicinos personalo darbą, nes jis yra nematomas, bet lemia mažiausiai 30-35 proc. rezultato.

Pirmieji darbo vaisiai pasirodė jau pirmose sezono varžybose. Vilniaus miesto žiemos sezono ilgų metimų čempionate A.Gudžius pasiekė antrą 2018-ųjų rezultatą planetoje, įrankį numetęs 68,98 m. Lietuvis vos 23 cm atsiliko nuo asmeninio rekordo, kuris pernai garantavo pasaulio čempionato auksą.

Varžybose Vilniuje geriausias praėjusių metų Lietuvos sportininkas dalyvavo vos tik parskridęs iš treniruočių stovyklos Portugalijoje, kurioje dirbo drauge su treneriu Vaclovu Kidyku ir kineziterapeutu T.Bendaravičiumi.

„Pradėjome viltingą bendradarbiavimą tarp federacijos ir VS-Fitness sporto ir sveikatingumo centro – tai turėtų būti ilgo kelio pradžia. Labai džiaugiuosi federacijos pastangomis, nes tik vos iškilo problema po LOSC uždarymo dėl medicinos personalo, tai efektyviai ji buvo išspręsta – turime visokeriopą priežiūrą, – džiaugėsi A.Gudžius. – Treniruojuosi puikiausiomis sąlygomis ir jau galime matyti pirmuosius vaisius. Reiškia, specialistai yra tikrai aukšto lygio ir galiu kiekvieną dieną treniruotis maksimaliai.“

Per dieną – dvi treniruotės. O priežiūra reikalinga tiek prieš atliekant treniruotę, tiek po jos.

„Dažniausiai turėdavome dvi treniruotes, o ir prieš pačią treniruotę reikėdavo atlikti tempimo pratimus ar šiaip ką nors „paremontuoti“. Didžiausią darbą įdėti tekdavo po abiejų treniruočių vakare – tai būdavo tarsi pasiruošimas sekančios dienos krūviams“, – stovyklos Portugalijoje rutiną prisiminė T.Bendaravičius.

„Kineziterapeutams esu siaubas baubas. Su manimi darbas reikalauja ypatingų iššūkių, nes didelę raumenų masę reikia paruošti, kad galėčiau atsigauti prieš sekančios dienos krūvius. Atrodo, kad ta kineziterapija, paspaudai ir viskas, bet iš tikrųjų vyrai su manimi prakaituoja ne mažiau nei aš treniruotėse, – pagalbą įvertino A.Gudžius. – Žmonės turi labiau įvertinti medicinos personalo darbą, nes jis yra nematomas, bet lemia mažiausiai 30-35 proc. rezultato.“

Šį sezoną svarbiausias A.Gudžiaus startas lauks rugpjūtį Berlyne, kur vyks Europos čempionatas. Birželį disko metikas dalyvaus Deimantinės lygos etapuose, o paskutinę vasaros dieną – rugpjūčio 31-ąją – Deimantinės lygos finale Belgijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių