Trakuose – įkvepiantis jaunųjų irkluotojų startas

  • Teksto dydis:

Trakuose prasidėjusio pasaulio jaunių irklavimo čempionato pirmosios dienos puošmena tapo puikus Robertos Navickaitės ir Simonos Petrikaitės pasirodymas. Porinių valčių klasėje startavusios merginos atrankos plaukime už savo nugarų paliko visas varžoves ir užsitikrino kelialapį į rytoj vyksiančias pusfinalio varžybas.

Dviese valtyje – nuo rudens

Jaunosios irkluotojos 2 km ilgio distanciją įveikė per 7:51.88 min. ir Prancūzijos komandą aplenkė beveik 3 sek.

Septyniolikmetė kaunietė S.Petrikaitė ir šiaulietė R.Navickaitė planetos jaunių pirmenybėse dalyvauja antrą kartą. Pernai Plovdive vykusiame čempionate abi sportininkės startavo vienviečių varžybose, ir nors Bulgarijos vandenys didelių pergalių neatplukdė, debiutas tokio rango varžybose ilgam įsirėžė į atmintį.

Perspektyvios sportininkės būtų taip ir toliau konkuravusios viena su kita, tačiau S.Petrikaitė praėjusį rudenį pasiūlė savo treniruočių draugei ir varžovei išbandyti jėgas susėdus į dvivietę valtį. Naujai suburtas tandemas iš karto pradėjo demonstruoti gerus rezultatus ir atkreipė irklavimo specialistų dėmesį.

"Pasiūliau Robertai pabandyti irkluoti dvivietę. Atsisėdome į valtį, laimėjome "Baltic Cup" jaunių varžybas, įgavome pasitikėjimo savo jėgomis, pasijautėme lyderės", –  prisiminė sportininkė.
Įkvepia rinktinės lyderė

Lampėdžių karjere savo karjerą pradėjusi S.Petrikaitė pastaruosius kelerius metus prakaitą lieja Trakuose. Gimtajame Kaune irkluotoja daugiau laiko praleidžia tik per žiemos pertrauką, kai treniruočių ir varžybų grafikas ne toks intensyvus.

"Visą laiką gyvename treniruočių ritmu. Atsikeliame, papusryčiaujame, einame į treniruotę, apžiūrime konkurentes (šypsosi). Grįžtame, susitvarkome valtį, einame pietauti, pamiegame ir traukiame į vakarinę treniruotę", – apie savo kasdienybę prieš pasaulio pirmenybes pasakojo S.Petrikaitė.

Dešimtą klasę šiemet pabaigusi kaunietė žavisi Lietuvos irklavimo lydere Donata Vištartaite. "Donata yra labai stipri. Matyti, kad viską pasiekė tik juodu darbu. Kai pagalvoji, kiek triūso ši sportininkė įdėjo, treniruotis ir rengtis varžyboms atsiranda dar daugiau motyvacijos", – pasakojo sportininkė.

Įdomu, kad D.Vištartaitė šiemet taip pat suspindėjo naujomis spalvomis, kai iš vienvietės valties persėdo į dvivietę. Su Milda Valčiukaite Donata šiemet tapo nenugalimu duetu – tapo Europos ir Universiados čempionėmis, pasiekė iškilių pergalių pasaulio taurės varžybose.

Prieš startą – optimizmo užtaisas

Pirmąją pasaulio čempionato varžybų dieną kelialapį į pusfinalį iškovojusios sportininkės neslepia, kad irkluoti puikiai pažįstamoje Trakų bazėje yra daug lengviau nei svečioje šalyje.
Pamatus planetos pirmenybėms R.Navickaitės ir S.Petrikaitės tandemas tris savaites klojo stovykloje Graikijoje, kur jaunąsias sportininkes po savo sparnu buvo priglaudęs Lietuvos irklavimo rinktinę treniruojantis žinomas šios sporto šakos specialistas italas Gianni Postiglione. Repeticija Balkanų pietuose irkluotojoms pridėjo dar daugiau pasitikėjimo.

"Prieš čempionatą tvirtai žinojau, kad viskas bus gerai. Startuojame namuose, kur mus palaiko savi aistruoliai. Tai labai motyvuoja. Ar turime kokį nors ritualą prieš startą? Ne. Kartais norisi pasimelsti, bet Dievas čia nepadės, nebent pats gali kažką pakeisti", – mūsų dienraščiui sakė S.Petrikaitė.

Komentaras
Alis Striška, R.Navickaitės ir S.Petrikaitės treneris

Simona neturi ypatingų fizinių duomenų, bet ji – labai greita, staigi, užsispyrusi ir valinga sportininkė. Su Roberta jos yra labai panašaus pajėgumo irkluotojos, o tai lenktyniaujant dviviete valtimi yra nemažas privalumas. Čia labai svarbus darnus darbas, o gera komanda tampama tik irkluojant kartu ne vienus metus. Merginos yra iš skirtingų miestų, tad kartais kyla problemų treniruojantis, tačiau neabejoju, kad namų sienos Trakuose vyksiančiame čempionate turėtų padėti.

Akcentas: R.Navickaitės ir S.Petrikaitės pasirodymas pradžiugino ne vieną irklavimo sporto šakos mėgėją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių