Tradicinis „Burlenčių ir irklenčių maratonas 2017” pažymėtas rekordais

  • Teksto dydis:

Rekordiškai ilgai, net keturias dienas, rugpjūčio 12-15 dienomis, Kintuose vykęs tradicinis “Burlenčių ir irklenčių maratonas 2017”, skirtas paminėti Arūno Rinkevičiaus žygiui burlente per Baltijos jūrą, sutraukė rekordinį dalyvių skaičių.

"Regint emigracijos mastus ir tendencijas kituose renginiuose, galvojau, kad šiemet atvažiuos perpus mažiau dalyvių nei įprastai, tačiau šiandien matydamas skaičius galiu tik pasidžiaugti”, – šypsojosi vienas iš maratono organizatorių ir teisėjas Robertas Gradauskas.

106 vandens sporto entuziastai varžėsi trijose disciplinose: burlenčių maratono, burlenčių super maratono bei irklenčių maratono. Gamta lėmė, kad pirmąsias tris dienas palankios sąlygos plaukti buvo burlentininkams, o Žolinių antradienį, nurimus vėjui, į Kuršių marias išsiyrė irklentininkai.

“Vėjo sąlygos vyravo nuo labai silpno iki kai kam net per stipraus, tad sportininkai turėjo ne tik pademonstruoti savo taktinius sugebėjimus renkantis techniką, bet ir meistriškumą vandenyje”, – pasakojo finišo tiesiojoje budėjęs teisėjas Mindaugas Čirvinskas.

Pirmąją vietą maratono distancijoje pelnė vienas perspektyviausių Lietuvos burlentininkų, buvęs extreme-sports.lt auklėtinis, dabar treniruojamas G. Bernoto, Rokas Didrikas. Super maratono distancijoje neaplenkiamas buvo Mindaugas Karbauskas Irklenčių įskaitoje greičiausiai distanciją įveikti pavyko Laimonas Staniulionis. Puikiai pasirodė ir moterys, kurios taip pat nepabijojo perplaukti Kuršių marių. Irklenčių įskaitoje nugalėjo Ieva Neverauskaitė, o burlenčių maratono distanciją greičiausiai įveikė Dominyka Vasiljeva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių