TOK vadovas: smurtą skatinančių kompiuterinių žaidimų niekada nebus olimpiadoje

  • Teksto dydis:

Tarptautinio Olimpinio Komiteto (TOK) vadovas Thomas Bachas (Tomas Bachas) ketvirtadienį pareiškė, kad smurto elementų turintys kompiuteriniai žaidimai niekada nebus įtraukti į olimpines žaidynes, nepaisant didėjančio spaudimo leisti elektroniniam sportui tapti olimpinio judėjimo dalimi.

Anot Th. Bacho, TOK laikytų „raudonąja linija“ ir nepripažintų kompiuterinių žaidimų, skatinančių smurtą.

Per 2024 metų Azijos žaidynių elektroninio sporto varžybas jau bus dalinami medaliai, o 2024 metais Paryžiuje vyksiančią Olimpiadą organizuojantis komitetas neatmetė galimybės įtraukti elektroninio sporto šakas į šių žaidynių renginius.

Indijoje viešintis Th. Bachas žurnalistams sakė, kad nors elektroninis sportas siejamas su fizine veikla, treniravimusi ir susikaupimu, prilygstančiu kitoms tradicinėms sporto šakoms, neseniai atsiradusi ir klestinti daugybės milijardų JAV dolerių vertės kompiuterinių žaidimų pramonė turi parodyti, kokių vertybių laikosi.

„TOK yra griežtomis taisyklėmis grindžiama organizacija. Taigi, norint, kad ką nors pripažintų olimpinis judėjimas, neužtenka tiesiog parodyti fizinę veiklą“, – sakė Th. Bachas.

„Be to, raudonoji linija būtų kompiuteriniai žaidimai, kuriuose žudoma, o jų turiniu skatinamas smurtas ir įvairių rūšių diskriminacija. Jie niekada negali būti pripažinti olimpinio judėjimo dalimi, nes jie prieštarautų mūsų vertybėms ir principams“, – sakė 64 metų TOK prezidentas.

Th. Bachas pabrėžė, kad, siekiant pritraukti jaunimo dėmesį, į 2020 metų olimpiadą buvo įtrauktos penkios naujos sporto šakos – beisbolas ir softbolas, karatė, riedlenčių sportas, sportinis laipiojimas ir banglenčių sportas.

„Vien tradicija – jokia vertybė. Nebūnant atvirais sporto šakoms, kuriomis užsiima jaunesnės kartos, galima labai, labai greitai tapti neaktualiais“, – teigė TOK vadovas.

„Tad labai džiaugiamės, kad į Tokijo olimpinę programą buvo įtrauktos šios sporto šakos. Tokijo olimpinės žaidynės bus daug jaunesnės ir miestiškesnės“, – pridūrė jis.

  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių