Tikslas – finišuoti Buenos Airėse

Vakar Paragvajaus sostinėje Asunsjone prasidėjo 38-asis Dakaro ralis – vienos sudėtingiausių pasaulyje motociklų, visureigių ir sunkvežimių lenktynės bekele. Finišo sieks ir trys Lietuvos ekipažai.

Laukė visus metus

Prieš pirmą 39 km etapą visi dalyviai sekmadienį simboliškai startavo ant Asunsjone įrengto podiumo. Aštuntą kartą per savo karjerą tokioje ceremonijoje dalyvavo Antanas Juknevičius.

"Visos mintys – apie pirmadienį, o iškilmės – tiesiog vienas iš tų formalumų, kuriuos reikia atlikti. Pagaliau prasidės tai, ko mes ir visi tautiečiai laukėme visus metus. Tikiuosi, kad padovanosime Lietuvai daug įsimintinų akimirkų", – teigė "Craft Bearings" komandai su šturmanu Dariumi Vaičiuliu atstovaujantis A.Juknevičius.

Jie visureigiu "Toyota Hillux Overdrive" vakar startavo iš 28-osios pozicijos.

"Pirmiausia – 3,4 km siauro ir prasto kelio, vėliau bus ir greitesnių atkarpų, smėlingų vietų, purvo. Techniškas, įvairus su tramplinais, brastomis greičio ruožas", – taip pirmą etapą apibūdino Vaidotas Žala ir Darius Jurgelėnas.

Bitute vadinamą "Seat Leon Dakar" visureigį vairuojantis V.Žala tvirtino nerizikuosiąs, nes tikslas – sėkmingai pasiekti finišą.

Pasauliui – apie Lietuvą

"Geroji simbolinio starto šventės dalis ta, kad daugybė žmonių visame pasaulyje dar kartą išgirdo apie Lietuvą. Viena mūsų komandos misijų – priminti, kad Lietuvos ir Lenkijos profesionalai bendradarbiauja. Abi valstybės didingiausius savo laikus gyveno tik tuomet, kai galėjo jausti brolišką ir saugų viena kitos užnugarį, – svarstė Benediktas Vanagas, antrą kartą Dakaro ralyje dalyvaujantis su šturmanu lenku Sebastianu Rozwadowskiu.

B.Vanagas atkreipė dėmesį į tai, kad pirmo etapo kelio danga – prasta, itin dulkėta, todėl, jei palytų, būtų ypač slidu.

Bekelėje – ir moterys

Dakaro ralį pradėjo 180 motociklų, iš jų 37 – keturračiai, taip pat 77 visureigiai, 10 bagių ir 50 sunkvežimių. Tarp lenktynininkų yra ir du Estijos motociklininkai – Martas Meeru bei Toomas Triisa.

Išmėginti jėgas ryžosi ir moterys: motociklus vairuoja ispanės Laia Sanz ir Rosa Romero Font bei rusė Anastasija Nifontova, keturratį motociklą – italė Camelia Liparoti, visureigius – argentinietė Alicia Reina ir ispanė Cristina Gutierrez Herrero.

Vyriausias varžybų dalyvis – sunkvežimio vairą tvirtai tebelaikantis 75-erių japonas Yoshimasa Sugawara.

Vienam sunkvežimių komandos "Eurol/Veka Man" vadovauja lietuvių kilmės Kazachstano pilietis Artūras Ardavičius.

Antrą lenktynių etapą iš Asunsjono ir Argentinos miestą Resistensiją sudarys 415 km. Sausio 5-ąją lenktynininkai persikels į Boliviją, o 10 d. sugrįš į Argentiną. Ralio finišas numatomas 14 d. Buenos Airėse.


Šiame straipsnyje: DakaraslenktynėsBuenos Airės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių